Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bezgavke MR

Bezgavke MR

Zdravo. Imel sem opravljen MR obraza. Na izvidu piše:

Reaktivne bezgavke v regijah 1b, 2a in 2b več desno. Kaj bi to pomenilo? In lokacija teh bezgavk? In kaj mi svetujete za naprej kakšen pregled ali kaj?

Imam pa že nekaj časa povečan podbradek, vsaj tako se mi dozveda, so mogoče bezgavke na tej lokaciji?

 

Lp in hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

reaktivne bezgavke so normalne bezgavke, ki reagirajo na viruse ali bakterije iz okolice. Vsak človek jih ima. Glede teh bezgavk nadaljne preiskave niso potrebne, saj je tudi MRI najnatančnejša slikovna preiskava.

Regije na vratu vidite na spodnji sliki (vir: http://www.radiopaedia.org). 1b pomeni na vsaki strani pod spodnjo čeljustjo, 2a za spodnjo čeljustjo pod ušesom in 2b – zgornji del vratu v globini pod mišico.

Podbradek je v regiji Ia, tam po vaši navedbi reaktivne bezgavke niso opisane. Se pa podbradek in njegovo maščevje zagotovo vidi na MRI sliki. Verjetno se vam tam malo bolj kopšiči maščevje, vzrok pa je vaša konstituciaj in metabolizem.

Lp,

Lp,Lymph node levels of the neck | Radiology Reference Article |  Radiopaedia.org

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close