Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija pri dojencku?

Alergija pri dojencku?

Spostovani!

 

moj dojencek ima sedaj 7 mesecev.. z uvajanjem goste hrane sva zacela pri 6 mesecih in sicer najprej z zelenjavo samo nato zelenjavno-krompirjeva kasa in nato se z mesom.. reakcije ni bilo nobene.. dokler mu nisem zacela uvajati mlecne vecerje .. dobil je rdece lise povsod po telesu, pod vratom, na obrazu, cel trebuh in hrbet, po dolocenem casu so lise izginile ostale so pa rdece pikice povsod.. kot neki mali izpuscajcki (enako povsod po telesu) .. veverje so vsebovale psenico, ovsene kosmice itd .. sumim da je morda alergicen na gluten je mozno? se alergija kaze tako? Dokler sem mu sama kuhala kosilo ni bilo nic .. enkrat se spomnim sem mu dala testenine da jé in je takoj dobil drisko.. zato sem se odlocila s tem pocakat … no ko sem mu zacela uvajat vecerjo so pa izpuscajcki povsod izbil ..

Ob uvajanju novih živil se lahko pojavijo izpuščaji ali kakšne podobne reakcije, vendar ni nujno, da gre za alergijo in tudi novejši nasveti priporočajo uvajanje dalje, saj telo razvije toleranco. Pomembne zaradi diete so le reakcije takojšnjega tipa (koprivnica v uri ali dveh po zaužitju ali še resnejše rekacije).

Gluten: poznamo celiakijo, ki se prvenstveno kaže z neuspevanjem otroka pri pridobivanju na teži, bolečinami v trebuhu po zaužitju glutenskih žitaric, odvajanjem smrdljivega, sivega, penawstega blata. Alergija na gluten pa je iizjemna redkost tudi v svetovnem merilu. Če bi otrok po zaužitju glutena vedno imel drisko ali bolečine v trebuhu in odvajal sumljivo blato, poveste to otrokovemu pediatru. Odsvetujemo uvajanje diete preg pojasnitvijo težav.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close