Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Simptomatika

Simptomatika

Pozdravljeni.

V zadnjem obdobju se je moje življenje popolnoma obrnilo na glavo.

Pri 18 in 28 letih sem imela nekaj dnevno epizodo odrevenelosti desne polovice telesa (rahla vrtoglavica, občutek težke roke ipn). Opravljene sem imela 3 Mr glave – zadnja 2019, Mr vratu in mislim, da tudi hrbtenice). Nevrologi so pripisali simptome psihogenim dejavnikom.

 

Pred tremi tedni se je pričelo s podobnimi simptomi. Naj omenim, da sem zadnja 3 leta bila vsak dan športno aktivna (tek, hoja) in da sem se zadnje leto zaradi te obsesivne motnje počutila vedno slabše. Bila sem izgorela.

 

Seveda sem ob začetnih simptomih še naprej tekla, ipn.dokler se ni kmalu po teku pojavila izrazita topa bolečina po desni strani. Pojavila se je tudi bolečina ob dvigu roke pri lopatici in pri dvigu noge ob hoji v hrib.

 

Seveda sem obiskala zdravnika, saj sem se počutila izjemno slabo. V zadnjično mišico sem prejela injekcije in po treh minutah doživela kolaps, padla sem po tleh.

Zvečer je bila ta topa bolečina še izrazitejša, pridružena je bila bolečina v križu.

Nadaljevala sem z aktivnostjo hoje v blag hrib. Ob tem se je hitro pojavilo mravljinčenje v kolenu in pritisk v ledvenem predelu.

Nato se je ista simptomatika v roku dveh, treh dni pojavila tudi na levi strani telesa. Ob sunkovitem gibu, dvigovanju rok, sem imela občutek težke roke, pridružena bolečina pri lopatici. V obeh rokah izguba moči.

V nogah pojavnost neprijetne bolečine ob pritisku, dolgotrajni hoji. Bolečina je prisotna tudi v križu, ko sedim, imam obcutek hudega pritiska v ledvenem predelu. Topa bolečina se nato seli v eno ali drugo nogo. Ko vozim avto ali sedim, se intenzivira. In ta topa bolečina se potem toliko razboli, da seva po celem telesu, tudi v roke.

Torej odrevenelost, nemoč, bolečine v hrbtenici. Hitri gibi, dolgotrajni pritisk na noge poslabšajo stvar do te mere, da me skoraj zmanjka. Izguba mišične moči po celem telesu, drevenenje ob posameznih gibih ipn.

Precejšnja težava je tudi bolečina v shiaticnem predelu, kar mi pri hoji tudi povzroča največ težav. Na desni strani imam v tem predelu tudi bulico se od injekcije (že 3 tedne), ki boli na dotik, ob hoji se bolečina širi in seva bodisi v nogo ali v ledveni predel.

Ko se telo razboli ne morem več ničesar. Samo oblezim. Boli me celo telo.

Verjamem, da brez preiskav ne moremo vedeti kako in kaj. Dejstvo pa je, da me je telo v popolnosti izdalo. Bojim se, da bom kmalu postala nepokretna.

Čez teden dni imam Mr glave, vratu, hrbtenice, EMG, nevrologa in ortopeda.

Zanima me ali se je morda kdo izmed vas srečal s tako hudo akutno simptomatiko na začetku morebitne demielinizacija?

Dejstvo je, da imam ob gibanju bolečine v ledvenem in zgornjem delu hrbtenice in se bolecina seli v ude. Je lahko nevrološka simptomatika v akutni fazi tako močna, da boli celo telo, drevenje in parastezija ob hoji, gibanju, bolečine v vseh mišicah (predvsem na področju ishiaticnega živca, kjer imam tudi bulico). Ob stisku z roko ali premikanju prstov čutim posamezne mišice kot iglice.

Sem na robu obupa. Kot mamica dveh malih pikecov, me tako močno boli srce, saj se mi ne v teh treh tednih stanje tako zelo poslabšalo. Dejstvo je, da sem hudo anksiozna in ob taki simptomatiki se mi zdi, da ravno mirna ne morem biti.

Ob Apaurinu se mi večinoma simptomatika ublaži.

 

Bodite zdravi!!!

 

NA prejšnjih treh MR slikanjih očitno niso našli ničesar, nobene demielinizacije oz.lezij, torej vsaj takrat tega ni bilo.

Sama bi prej sumila na kako povezavo z vretenci in stisnjenimi živci kot pa na MS.

Pozdravljena.

Ponovno sem opravila vse preiskave – Mr glave s kontrastom, vratu in celotne hrbtenice, EEG, EmG in vse je bilo BP.

 

Težave vztrajajo. Vedno bolj se mi dozdeva, da mi težave povzroča borelioza. Ni izključena neuroborelioza.

 

Hvala za mnenje.

New Report

Close