Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Aritmija, bolečina v srcu, …

Aritmija, bolečina v srcu, …

Pozdravljeni,

Star sem 26 let. Že cca 4 leta nazaj, so mi na zdravniškem pregledu (ne za službo) odkrili da imam aritmijo srca. Opravil sme UZ srca, ki takrat ni zaznal kakšnih težav. Aritmijo srca imam vedno ni važno ali mirujem ali se ukvarjam s športom. Če imam roko na srcu vedno čutim kako neenakomerno bije srce. Včasih ko grem spat, čutim po celotnem telesu bitje srca. Povišan imam tudi krvni tlak (zgornji) ampak ne prehudo nekje med 130-140. Malo imam tudi krivo hrbtenico, ter stari starši so imeli probleme s srcem oziroma je doživel infarkt in ima sedaj spodbujevalnik – tako da je lahko kaj dedno.

Bolečina v srcu je raznolika, včasih me tako zapeče in zašpika in traja kakšno minuto, da v tistem času ne morem nič, lahko samo narahlo diham, ker če preveč vdihnem me še bolj zašpika in zapeče. Včasih pa je bolečina samo boleča, samo boli kakšno minuto in preneha. Bolečin v prsnem košu ne zaznavam.

Cca 1 leto nazaj sem imel zdravniški pregled za službo in sem ga naredil (na vsakem zdravniškem pregledu me vprašajo kaj je z EKG-jem, ker tam se vidi aritmija – ampak nikoli nisem jamral). Sedaj se gre za izmensko delo (dnevna, nočna). Takšno službo opravljam sedaj cca 4 mesece. Nekako se mi zdi oziroma opažam, da mi to izmensko delo povzroča še več teh že prej omenjenih težav s srcem, ker verjetno nekaj ni v redu s srcem in ga sedaj izmensko delo še bolj poslabšuje, slabši bioritem,… Veliko sem tudi pod stresom, se sekiram,…Zato se obračam na vas, če mi lahko kako pomagate. Predvsem me zanima, zakaj sploh pride do bolečin v srcu in če je sploh pametno delati izmensko delo? Ker prej nikoli nisem pomislil, da mi bo izmensko delo lahko škodilo, pa sedaj vidim da verjetno je nekaj na tem.

Ali bi bil primeren obisk pri kardiologu in da se gre na halter EKG ?

Hvala za pomoč.

 

Lep pozdrav

Spoštovani, že sami pravilno ugotavljate, da je potreben pregled pri kardiologu in seveda vsaj 24 urni holter, da se ugotovi narava “aritmije”. Lahko gre za benigne ekstra sistole ali kaj bolj resnega. Bolečine ” v srcu” ki jih opisujete kot spreminjajoče pri dihanju, niso zbačilne za “srčne bolečine”. Obisk pri kardiologu bo dal odgovor na vaše skrbi. Izmensko delo seveda nikakor ni nekaj kar pozitivno vpliva na naš organizem.

Ima še kdo kakšno kakršnokoli mnenje oziroma odgovor na moje sporočilo?

New Report

Close