Najdi forum

Čustveno neinteligenten – pomoč

Sem 34-letnik, odnekdaj samski in brez izkušenj z resnimi zvezami. Vzroki za to: obdan s predvsem moško populacijo, premalo poskusov, nizka samozavest ipd. Dolgo sem mislil, da mi bojo razni dating appi pomagali, a v resnici iskanje še otežijo. Pomoje sem čustveno neinteligenten in bi rad to inteligenco izboljšal. To je tudi razlog, da odpiram to temo.

Za začetek bi rad preveril rek, da “ženske zaznajo obupanost”. Če na fb dodam punco, s katero se ne poznava in nimava nič skupnega, ji bo najbrš jasno, zakaj sem jo dodal? Če ji še napišem, da bi jo rad spoznal, bo zdaj najbrš že kar očitno, kakšne načrte imam? Četudi nikoli prej nobene nisem tako dodal, si bo najbrš mislila, da tako dodajam vse po vrsti? Po vsej verjetnosti si bo celo mislila, da je ena od mnogih, ki sem jih tako dodal? Verjetno si bo res mislila, da sem obupan. Kako torej takšno žensko sploh spoznati?

Še en pogost primer: Vozim se na vlaku in opazim simpatično punco. Recimo, da začnem nek pogovor. Dlje kot čakam in ne preidem k bistvu, večja je možnost, da bo na naslednji postaji izstopila in je nikoli več ne bom videl. Če jo želim še kdaj videti, ni druge, kot da zberem pogum – ji povem, da mi je simpatična in jo povabim na pijačo. Dejansko je to edina možnost, da jo spoznaš. Sprašujem se, kako bi bil videti ta pristop – bi bila (ob predpostavki, da je samska) vesela povabila ali bi si mislila, da sem obupan in vsako tako povabim na pijačo?

Ogromno ljudi ima podobne težave. Jaz ne odlašam. Če mi je neka punca všeč, jo čim prej povabim na zmenek. Običajno rečem kakšen stavek ali 2 glede na situacijo, nato pa vabilo v stilu: “Kako si v soboto s časom? Rad bi te povabil na kavo.” Ključno je, da je vabilo direktno in vsebuje vprašanje – to ji da vedeti, da pričakujem njen odgovor. Vabila nikoli ne ponavljam. Če res ne more, a bi rada kdaj drugič, je na vrsti ona. Če ne želi, sva na hitro zaključila.

Če punco spoznaš preko interneta: Probaj razvit nek pogovor, potem pa povabi. Morda v smislu: “Naslednji torek imam opravke v tvojem kraju. Te lahko povabim na kavo?” Spet vprašanje, kar pomeni, da se bo morala odzvati z nekim odgovorom. Če ignorira ali zavrne, veš pri čem si.

Enosmerna vozovnica na Tajsko za 2 tedna. Sex 3x na dan levo in desno, tudi z transico. Potem nadaljujemo tvojo terapijo.

New Report

Close