Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v sklepih

Bolečine v sklepih

Spoštovani,

prosim za vaše mnenje. Najprej o meni: stara sem 40 let, normalne postave, športno dokaj aktivna (nič ekstremnega).
Pred dvema letoma sem imela vnetje narastišča mišice kolka. Zelo zelo huda bolečina, hodila sem z berglami. Kolk je bil vroč, ne pa otečen. Čez kakšen mesec se je bolečina umirila in se v kratkem nato pojavila enako huda še v drugem kolku. Zdaj je ok razen če delam vaje, kjer je potrebno nogo odmakniti od strani od telesa. To boli in potem bolečina ostane tudi dlje, zato se takšnih gibov izogibam. Sicer nimam težav.
Že dlje časa me boli rama, enako ob dvigu roke vstran. Zadnje pol leta je bolečina huda in prisotna ves dan, tudi v mirovanju, ponoči se zaradi tega zbujam.
Sedaj se je pojavila še bolečina v kolenu ampak samo med hojo – občutek kot da mi pogačica preskakuje. Če primem koleno ob hoji se čuti pokanje. Nikoli ni nobene otekline.
Za ramo sem mislila da je posledica poškodbe pred 5 leti pa ni, ker je bila tisto druga rama. Za ramo trenutno čakam rtg slikanje. Ta ki me boli ni bila nikoli poškodovana. Kolki ravno tako nikoli poškodovani. Glede kolena sem pred 5 leti padla na smučanju in kak mesec šepala ampak se ne spomnim, če je bilo isto koleno.
Kakšna ideja, predlog? Počasi razmišljam, da je to pač del staranja? Trenutno mi največji problem dela rama, saj boli ves čas, ponoči in ob določenih gibih zelo. Občutek imam kot da je vroča ampak na dotik se mi zdi da ni.
Hvala

Spoštovani!
Izgleda, da imate problem z vnetji narastišč mišic na kosti, kalcinacije v predelu tetiv (kalcinirajoči tendinitis v ramenu, pertrohanterni bursitis v kolku in hondropatija – zmehčan hrustanec pod pogačico). To ni nič alarmantnega, se da pozdraviti z vajami, fizioterapijo, blokadami, injekcijami hialuronske kisline. Predlagam pregled pri ortopedu, da se pogovorite o možnostih zdravljenja in da vas pošlje na slikanja (RTG, MR).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close