Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ušesa – cerumen

ušesa – cerumen

Pozdravljena ga. Tanč,

najprej se res lepo zahvaljujem za vaše požrtvovalno delo na forumu. Ničkolikokrat so mi vaši odgovori prišli še kako prav.

Imam 3-letnega sina, ki ima ušeski zamašeni z ušesnim maslom. Poskušali smo s parafinskim oljem (kar dolgo smo vztrajali). Ker ni pomagalo in sin že zadnja dva tedna precej slabše sliši, je dobil napotnico za ORL. Pediatrinja je omenila, da je mogoče tudi prišlo tudi do izliva, vendar sta ušeski zamašeni in se ne vidi.

Težava je v tem, ker bomo na ORL na vrsti čez 2-3 mesece, samoplačniško se čaka več kot en mesec.

Kupila sem še A-cerumen, bomo videli, če bo boljše…

Glede na to, da bi sinu rada pomagala, saj mi je hudo, ker tako slabo sliši (doma govorimo bolj glasno, vendar je težava druženje v vrtcu, kar po mojem mnenju lahko vpliva tudi na njegov razvoj) in se na specialista tako dolgo čaka, vas lepo prosim, da mi svetujete, ali je možna uporaba še kakšnega preparata, primernega za 3-letnika, s katerim bi sinu lahko očistila ušesno maslo?

Ob tem še pojasnjujem, da sinu redno čistim nos in skrbim za prehodnost nosu (fiziološka, Tonimer, po potrebi Operil skladno z navodili). Res pa je to pomlad kar stalno prehlajen.

Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Cerumen – ušesno maslo je normalno prisotno v sluhovodu, saj ga ščiti, njegova naravna pot je proti izhodu., Se pa zgodi, da je ušesnega masla preveč ali ga celo mi sami potisnemo proti bobniču s čiščenjem, takrat cerumen popolnoma zamaši suhovod. Otrok slabo sliši, ob bolečinah pa ne moremop videti bobniča, da bi ocenili ali gre morda za vnetje bobniča. Cerumen je potrebno izhprati, prej pa dobro namastiti s parafinskim oljem. Manjše otroke, ki so nemirni med izhpiranjem, napotimo k spceialistu ORL, večjim otrokom cerumen izpere pediater. Zaenkrat dajajte ali parafinsko olje ali Acerumen, dokler specialist ORL ne izpere ušesnega masla.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close