Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine na levi strani hrbta. Prosim pomoč

Bolečine na levi strani hrbta. Prosim pomoč

Težave in bolečine se mi pojavljajo že 4 mesec. Stara sem 42 let.

Bolečina se je začela z levo dojko in v isti legi zadaj v hrbtu..v torakalnem delu in še malo višje..nekje pri lopatici Je topa in pekoča. Tudi modrc npr mi povzroča nelagodje. Najhuje je ko stojim na mestu. Tudi sedenje mi ne odgovarja. Ponoči je znosno in lahko spim.

Opravila sem mamografijo kjer ni pokazalo posebnosti. Ct trebušne votline kjer prav tako ni posebnosti razen začetno maščobno spremenjena trebušna slinavka in maščobna jetra. Dr pravi da mi to ne more povzročati bolečin. Naj povem da mi ne prime ne naklofen duo ne roticox in ne sirdalud. Samo zaspana sem po njih.

Na mri vratne zdej cakam..rtg vratne pa je pokazal tole

Spondylosis vertebrae. Redukcija i.v prostora c5-c7. Izravnana fiziološka lordoza.

Mri torakalne.

Diskretna degeneracija diskov na th2-th4. Znaki začetne i.v hondroze na opisanih mestih.

Na ledvenem delu pa je ct pokazal.

Anterolisteza in i.v osteohondroza l5-s1 ter spondiloza l5.

Vse skupaj je bilo napoteno od osebne zdravnice in sem res že obupana ker bolečina ne spusti in ne spusti. Dala mi je antidepresive ampak js bi samo rada da se odkrije kaj je in me neha bolet:((

Niti do ortopeda ali karkoli drugam ne pridem ker me pošilja na preiskave in nazaj k njej..izvidov in slik pa potem tako ne komentira:( ah..hvala za pomoč. Mogoče pa sem res samo tako občutljiva.

Spoštovani!

Glede na težave, bolečine verjetno izvirajo iz vratne hrbtenice. Tudi na RTG vratne hrbtenice je vidna obraba dveh medvretenčnih ploščic, C5-C6 in C6-C7, najbolj na nivoju C5-C6. Predvidevam, da imate na tem nivoju diskus hernijo. Obvezno opravite MR vratne hrbtenice in nam posredujte izvid. Lahko pridete tudi k meni, da pregledam nato MR posnetke. MR prsne hrbtenice je pokazal le začetne degenerativne spremembe, CT trebuha pa rahlo pomaknjeno vretence L5 naprej in obrabo ploščice na tem nivoju. Vendar to verjetno ni vzrok vašim težavam. Svetujem intenzivne vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo za mišice romboideus, trapecius in serratus anterior, delajte vaje z elastiko vsak dan. Bi moralo pomagati. Tudi meni osebno je zelo pomagalo in imam vratno hernijo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close