Ne prezrite: brezplačne meritve in zdravstveni nasveti

N.M., 27. april 2022
Novice
Avtor: Profimedia

V četrtek si lahko na Prešernovem trgu v Ljubljani lahko brezplačno izmerite krvni sladkor, holesterol, krvni tlak in izveste, katero krvno skupino imate ter prejmete nasvete prihodnjih zdravnikov glede zdravja srca in ožilja.

Dejavnosti so del projekta Misli na srce, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije (DŠMS). Že več kot dvajset let Slovence osveščajo o boleznih srca in ožilja, “ki so vodilni znak smrtnosti in obolevnosti v razvitem svetu. V zadnjih letih se umrljivost zaradi srčno-žilnih boleznih zmanjšuje, k čemur pomembno prispevajo prav takšni izobraževalni programi kot je naš.

Na zadnjem in predzadnjem Krogu zdravja, ki je del projekta Misli na srce, so denimo izvedli kar 5000 meritev. Na pomoč vsako leto priskočijo še mladi zdravniki, ki svetujejo obiskovalcem, in druge prostovoljne javnozdravstvene organizacije.

Kaj lahko pričakujete v četrtek, 28. aprila, na Prešernovem trgu v Ljubljani?

“Mimoidočim izvajamo brezplačne meritve krvnega sladkorja, pritiska in holesterola, gleženjskega indeksa ter številne druge parametre. Poleg tega še poučujemo o zdravi prehrani in športu ter opozarjamo na škodljive razvade. Na preteklih Krogih zdravja smo se povezali tudi z drugimi projekti Društva študentov medicine Slovenije, ki na našem dogodku javnosti približajo tudi svoje teme, med katere sodijo vpliv alkohola in kajenja na zdravje, pomembnost cepljenja in osnove prve pomoči ob srčnem zastoju,” pojasnjujejo na DŠMS.

Celotna prireditev je namenjena pogovoru o problematiki srčno-žilnih bolezni in dejavnikih tveganja za njihov nastanek ter izboljšanju življenjskega sloga naših obiskovalcev.

Društvo študentov medicine Slovenije

Avtor
Piše

N.M.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 12:11
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close