Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečine 25 let po septo in rinoplastiki

Bolečine 25 let po septo in rinoplastiki

Pozdravljeni!

Dobrih 25 let nazaj mi je bila opravljena septoplastika in rinoplastika. Imela sem hudo deviacijo nosnega pretina in nisem mogla dihati čez nos. Pri sami operaciji mi je bila presajena tudi nosna kost in sicer so presadili kost, ki mi je rasla pod ličnico. Pred približno tremi leti sem dobila nenormalne bolečine v nosni kosti, ki se širijo proti čelu in občasno zajemajo celoten nos. Bolečina je konstantna, samo jakost se razlikuje. V zadnjih treh letih nisem bila niti en dan brez bolečine. Seveda sem bila tudi pri zdravniku, ki me je napotil na ORL kjer so mi naredili datatomografijo ki ni pokazala nič posebnega. Predpisali so mi nekaj podobnega Nasonexu (živim na Švedskem) zaradi zatečene nosne sluznice. Sprej uporabim zelo redko, ker po uporabi pogosto krvavim iz nosu. Počasi se mi bo zmešalo od bolečin. Imate morda kakšno idejo od kod bolečine in kaj lahko naredim?

Hvala in lep pozdrav iz Švedske!

Spoštovani,

 

po mojem mnenju vaša bolečina nima nobene povezave z operacijo pred 25 leti, čas do začetka bolečin je predolg.

Svetujem, da opravite MRI obraza. Slike naj pregleda ORL specialist in če ne bo našel vzroka bolečin, svetujem pregled pri nevrologu. Obrazna bolečina je lahko tudi primarna (brez vzroka v nekem organu, npr. migrena).

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close