Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Melanocitni nevusi trupa

Melanocitni nevusi trupa

Pozdravljeni.

Danes me je dermatologinja prestrašila, ker imam 2 znamenji za odstraniti in mi je rekla, da v roku 1 meseca. Sem pa noseča 34 tednov, stara 35 let, v družini ni kožnega raka.

Status:

Na trebuhu L je temneje rjav, pribl. 7x8mm velik nevus v nivoju kože, dermoskopsko nepravilne poudarjene retikul. str. s psevdopodiji podobnimi izrastki na perif. in temno zgostitvijo na sp. delu – Spitz n. io

Na hrbtu skapul. L izstopa pribl. 2x3mm velik nevus v nivoju kože, na lat. delu črn in nepravilne zgoščene str. s psevdopodiji.

Se lahko že kaj sklepa, če bi bilo lahko rakavo?

 

Najlepša hvala

 

 

 

 

 

Pozdrav!

Na podlagi tega ne morem presoditi ali je ali ni rakavo.

Odstranjevanje v lokalni anesteziji v 34 . tednu nosečnosti ne bo nevarno niti za vas , niti za plod.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Moji  vnukinji ki ima 4,5 leta , so preventivno na našo željo odstranili kongenitalni pigmentni madež velikosti 60x25mm na trebuhu.

Histopatološki izvid: Mešani (compaund) melanocitni nevus s histološkimi elementi kongenitalnega izvora, s spremljajočim blagim do zmernim neenakomernim imunskim odgovorom v dermisu. (kaj to pomeni)

Melanocitni nevus žariščno sega v stranski kirurški rob,ki v globini poteka široko v zdravem.

Zanima me ali je vredu in če je treba še kaj narediti ali spremljati, ker navodila za naprej niso dali.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdrav!

Izvid govori za normalno znamenje, edino kar je pa sega v en rob, kar pomeni, da bi bilo potrebno spremljati to brazgotine , če bi se v njej pojavili znaki znamenja pa bi se odločali o terapiji takrat.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close