Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija zaprtje dojenčka

zaprtje dojenčka

Pozdravljeni,

Moj dojenček je star 3 mesece in ima težav s krči (če mu dajem navadno adaptirano mleko npr.: Novalac, Aptamil, Hipp), zato mi je zdravnica priporočila hranjenje s adaptiranim mlekom Nan Complete comfort, dodajanje kapljic Sab simpleks in po potrebi dodajanje vetrovnih kapljic. To je sicer zadostilo, ampak se je pojavil drug problem in sicer zaprtje in pa zavračanje mleka, ne spije zadostne količine kot je priporočena. Če mu pa dodam en ali dva oboka Novalaca pa gre enkrat na dan “kakat”…ampak ga potem še vedno vsake toliko zvija in napenja..

Zanima pa me če je za dojenčka varno, da bi mu za vsak obrok npr.: na 120ml vode zmešala dve merice mleka Nan complete comfort in dve merice Novalaca?

kalkulacija je za obe mleki enaka: na 30ml vode ena merica mleka)

Hvala in lp

odsvetujemo mešanje različnih formul v eni steklenički. Morda 1 obrok drugega mleka, ne pa mešanja.

Treba je veedeti, da napenjanje in krče povzroča najpogosteje laktoza vmleku, otrokovo črevesje je še nezrelo in ne prebavlja zadostno. Če odvzamemo laktozo iz mleka (kar je pri formulah proti napenjanju) pa povzročimo zaprtje, kajti laktoza povzroča lepše odvajanje.

Kmalu je jasno, da želimo vplivati na naravni potek prebavljanja, vključno z napenjanjem in krči ali zaprtjem, ki nastane zaradi nezrelosti. K sreči pa ta traja le kakšne 3 mesece.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close