Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Povečana bezgavka na vratu

Povečana bezgavka na vratu

Pozdravljeni!

Lepo vas prosim za nasvet, ker me je postalo strah. Na levi strani vratu pod ušesom imam povečano bezgavko, tipam jo že od junija, torej dobre tri mesece. V začetku avgusta sem bila na UZ vratu, pa ni pokazal posebnosti (bezgavke v mejah normale, ščitnica tudi, žleze slinavke ravno tako, pač vse bp). Tisti zdravnik mi je rekel, da bezgavko tipam samo zato, ker sem “suhica”. V bistvu imam čisto normalen ITM, ta bezgavka pa je dejansko vidna vsem, ne samo meni, na drugi strani vratu pa ni. Bila sem tudi pri zobozdravnici, zobje so ok. Ker se je bezgavka potem še povečala, sem dala konec avgusta še kri in tudi tam ni bilo posebnosti (izvida pa nisem videla). Zdravnica mi je po telefonu rekla, da vnetja ni, da nisem slabokrvna in da je sedimentacija ok, torej naj me ne skrbi. Pa me, ker bezgavka še raste (meri že kakšen cm), spodaj pod njo pa zdaj tipam še eno, čisto majhno. Stara sem 34 let. Velikokrat sem utrujena zaradi stresa, kakšnih 5 kg sem načrtno shujšala, ampak s tem sem prenehala in teža od takrat ne pada.

Zdaj ne morem niti k zdravnici, ker nisem cepljena proti koronavirusu. Poleg tega pa se ne želim cepiti, dokler ne izvem, zakaj je bezgavka povečana (po cepljenju bi se lahko še povečala). Torej, skrbi me, da imam raka in da ne bom pravočasno obravnavana. Za vaš nasvet pa mislim, da PCT ni potreben. 🙂 Šalo na stran, to mi dejansko vzbuja hudo tesnobo, da me zdravnica zdaj ne bo več niti pregledala, če ne plačam. Denarja za PCR pred vsakim pregledom pa nimam.

Zobozdravnica je omenjala povezavo med povečanimi bezgavkami in prebolelim koronavirusom, a osebna zdravnica je samo zamahnila z roko. Najbrž sem korono prebolela pred enim letom, ko so jo imeli v vrtcu pri hčeri. Itak smo bili doma, peti dan smo vsi kašljali, drugega pa nič, testirali se nismo, ker smo upoštevali takratne nasvete stroke in nismo hodili niti blizu zdr. doma.

Lepo prosim, če mi lahko kdo svetuje. Vesela bi bila, če bi me lahko pomirili, če pa ne, pa mi prosim svetujte, katere preglede bi še potrebovala. Aja, vse je bilo samoiniciativno, tudi za UZ vratu in pregled krvi sem sama prosila zdravnico, ona na to ni pomislila in niti ne vem, če se s tem da izključiti, da recimo nimam raka?? Omenila ni nič drugega, kot kar sem navedla zgoraj. Zato pa me še bolj skrbi, da bi potrebovala še kakšen pregled, pa tega niti ne vem. Ona pa me zdaj niti ne bo več videla. Jeseni so po njenih besedah tu viroze in bo bezgavka lahko še rasla. Ampak jaz pa nič ne smrkam, kiham, kašljam…

Najlepša hvala že vnaprej.

Vaše vprašanje je zaromalo na forum Alergije, ki ni pravi naslov. Verjetno bi se morali posvetovati z onkologom, ki ga na Med.Over.Net trenutno nimamo ali pa družinskim zdravnikom, da bi vas vedel vsaj usmeriti.

Družinska medicina

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I
Objava čaka odobritev

New Report

Close