Najdi forum

Zatrdlina v nogi

Pozdravljeni!

V desni nogi čutim že več tednov kot nekakšno zatrdlino, vedno je enake oblike se ne spreminja, nikjer drugje nimam otečeno edino mravljinčenje čutim po celem telesu. Zanima me kaj bi to lahko bilo? Stara sem 27 let.

 

 

Spoštovani!

Težko rečem, brez da bi spremembo videl ali potipal. Lokalizirane zatrdline ali bule so večinoma nenevarne. Na nenevarnost kaže predvsem značilnost spremembe, da je premakljiva – torej ni čvrsto priraščena na okolna tkiva. Lahko gre za najrazličnejše spremembe od nenevarnih tumorčkov, do poškodb mišic, tetiv in živcev, ki lokalno zabrazgotinijo, do cistično spremenjenih žlez ipd. V morju tovrstnih sprememb pa se lahko skrivajo tudi nevarne spremembe, ko so na primer nevarni mezenhimski tumorji (sarkomi).

Tako je tovrstne spremembe pametno pokazati zdravniku, ki jih sorazmerno redno videva … to je lahko vaš izbrani zdravnik, ki Vas bo, v kolikor ne bo prepričan za kaj gre, napotil dalje. Po presoji zdravnika se nato lahko opravi UZ preiskava ali celo UZ vodena punkcija spremembe, ev. celo MR slikanje. Ko je z diagnostičnimi postopki dorečeno za kaj gre pa se lahko pogovarjamo o tem ali je spremembno potrebno odstraniti ali ne.

Da Vas ne bom preveč prestrašil, moram še enkrat povedati, da je večina teh sprememb v resnici nenevarnih, ampak v kolikor želimo biti prepričani, je potrebno spremembo bolje opredeliti.

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

New Report

Close