Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija podančice

podančice

Prosim za nasvet, ker nisem več pametna. Pred enim letom je sin v šoli staknil podančice. Od takrat se jih ne znebimo! Nazadnje smo začeli jemat Vermox 2 meseca nazaj. Vsi člani družine. 1 tabletko in potem na 14 dni po eno. Nazadnje smo jo vzeli en teden nazaj. Danes sin spet toži da ga skrbi ritka, pogledam v anus in seveda vidim podančice. Da povem da sem 2 meseca nazaj sprejela drastične higienske ukrepe in sicer izvajam naslednje – kupila sem parni čistilec in s tem vsak dan očistim celotno stanovanje, vsak dan posesam vse tepihe, vsak dan s parnim likalnikom prelikam vso posteljnino in ko operem enkrat tedensko na 90 stopinj. Očistila sem popolnoma vse igrače in sicer plišaste oprala na 90, ostale z vrelo vodo in milom ter še z razkužilom! Vsak dan očistim celotno kopalnico z močnim čistilom in vrelo vodo, wc školjko razkužim za vsako uporabo. Otroka si roke umivata NONSTOP. Ko prideta domov, preden greta jest, po jedi, po uporabi wcja si jih najprej umijeta in potem še razkužita. Kupila sem 3 različna razkužila s katerimi vsak dan razkužim (najmanj 1x dnevno) vse kljuke, štekerje, dalince, telefone itd. Vsak dan brišem prah z mokro krpo, odpiram vsa okna da pride v stanovanje svetloba. Imamo mačka ki je redno razglisten, cepljen, veterinarsko pregledan. Noben od otrok ne grize nohtov, prav tako sta že večja tako da noben ne sesa prstov in podobno. Vsak večer imata sveže spodnje perilo in pidžamo, vsak svojo brisačo ki jo data po uporabi takoj v pranje (operem na 90). Avto je bil globinsko očiščen, prevleke od avtosedežev očiščene s parnim čistilcem in oprane. Vendar kljub temu se glist enostavno ne moremo znebit že eno leto! Prosim, PROSIM svetujte mi kaj še naj naredim, ker meni se dobesedno meša od čiščenja, da ne omenjam da bom bankrotirala od kupovanja raznoraznih čistil, mil in razkužil. Kako je možno, da že dva meseca jemljemo tabletke kot je predpisano pa ima danes (po enem tednu od zadnje doze) ponovno žive gliste v anusu? A je možno da smo imuni na Vermox? A lahko kupim kakšno drugo zdravilo? Pripravljena sem it v tujino in plačat kolikor je treba, samo da se to neha. Res sem že obupana, zdravnica pa ne ve kaj drugega bi sploh lahko še storili. Zato prosim, če imate še kakršnokoli idejo kaj še lahko storim mi (nam) pomagajte.

Najlepša hvala za odgovor!

kot ste napisali, ste in še vedno delate vse, kar je potrebno. Običajno zdravimo z Vermoxom 2x, kot je to napisano v navodilih, z razmakom 14 dni, vendar se pogosto zgodi, da ne uničimo vseh podančic. Če poznamo njihov življenjski ciklus, se lahko zgodi, da z vsakim odmerkom uničimo spolno zrele gliste (ker zdravilo deluje le na spolno zrele), pustimo pa nezrele, ki v nekaj dneh dozorijo  in spet ležejo jačeca (ki jih zdravilo tudi ne uniči). Hitro se pojavi misel, da bi morali zdravilo vzeti večkrat in ne v 14 dnevnih ciklih, pač pa prej. seveda pa je to le razmišljanje in ne uradno navodilo.

V tujini se dobi abendazol, pri nas le mebendazol (Vermox), nekateri imajo z njim zelo dobre izkušnje. Ne vem pa, če je potrebno imeti bel recept ali je naprodaj v prosti prodaji.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni, mi imamo enako zadevo samo da se s tem ukvarjamo že 4 leta, nihče nima rešitve? Sam malo sumim, da ima naš otrok težave predvsem zaradi prehrane, noče in noče jesti sveže zelenjave, ne vem morda tiči tu problem?

lp

Pozdravljeni,

pri nas se pri 7-letnici ponavljajo na vsaka dva meseca oz. 1,5 meseca od zaužitja druge tabletke vermox, čisto smo zaciklani, saj očitno pobijemo odrasle ženske, mladih pa ne, ki postanejo čez čas aktivne. težavo pa imamo v tem, da so vidne s prostim očesom, celofanski brisi pa so negativni, tudi 3x zapored. in potem ne dobimo tablet, ker okužba ni potrjena. Celo prilepila sem jo na bris, pa so v laboratoriju rekli, da okužba ni potorjena. Ostali paraziti so izključeni z analizo blata. Ali naj torej v nedogled ponavljamo celofanski bris-v 99% ga delamo samoplačniško

Malce je neprimerno, da vi vidite glisto, ne dobite pa zdravila, če bris ni potrjen s celofanskim brisom, ki pa mora biti pravilno odvzet.

Poskusite še 1xc po navodilih: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/okuzbe_s_podancico-_22.11._2017.pdf

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close