Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja cepljenje s pfizerjem in razmik

cepljenje s pfizerjem in razmik

Spoštovani,

otrok je zbolel za Covidom 30.5, drugi otrok 3.6 in mož 5.6. Sama sem bila včeraj (5.6) negativna. Oba z možem sva prejela prvo dozo Pfizerja 14.5.
Drugo bi morala prejeti 4.6, ki pa se zaradi karantene odmika. mož je zdaj tako ne bo dobil še nekaj časa zaradi tega, ker bo tudi prebolevnik (čeprav siptomov skorajda nima).
Sama pa sem precej zaskrbljena kako bo zdaj z mojo drugo dozo.

1. Ali naj se grem še enkrat testirat za vsak slučaj, da se ne bi šla cepit pozitivna ali prebolela in KDAJ bi bilo to testiranje najbolj smiselno opraviti glede na to kako so šli ostali v družini (razmaki preden so se okužili).
2. Ali bo cca 5 tedenski razmak Pfizerja namesto 3 tedenski za posledico imel slabšo zaščito ali je kaj drugega spornega pri tem?

Za vaš čas in odgovore se vam najlepše zahvaljujem.

Ursa

Spoštovani, po prvem odmerku z veliko verjetnostjo zaščite še ni (in je tudi ne pričakujemo), saj nastopi šele teden dni po drugem odmerku. Glede na podatke o obolevanju v vaši družini bi morala karantena trajati zadnji primer + 14 dni, ko je smiselno opraviti testiranje. V primeru, da do takrat ne boste razvili znakov, oz. boste še vedno negativni, nadaljujete s cepljenjem. Mož bo sedaj prebolevnik.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close