Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sluz v blatu ali namesto blata

Sluz v blatu ali namesto blata

Spoštovani,

sin, 12 let star, ima že nekaj časa težave, in sicer sluz v blatu ali namesto blata. Začelo se je v 3 razredu in to enkrat ali dvakrat na mesec. Letos marca so se težave stopnjevale, sluz je prisoten tudi vsak dan, tako da smo šli k zdravniku. Otrok lepo napreduje, je športnik, nima bolečin, ima apetit in dobro je. Pediatrinja je rekla, da najverjetneje gre za laktozno intoleranco, saj nima drugih simptomov, in smo bili od takrat na strogo dieto brez laktoze. En mesec je bil v redu ampak zdaj, kljub dieti, otrok ima sluz 2-3krat na teden in to enkrat na dan po odvajanju blata. Ima tudi občutek, da ni izpraznil trebuh.

V šoli se je začelo ocenjevanje. Otrok je zelo občutljiv, ga zelo skrbijo ocene, ponoči ne spi dobro, vsaka stvar ga spravi v jok in mora imeti vse pod nadzorom, kar seveda ni mogoče. Vedno je živcen in pod stresom. Tudi zdravje ga skrbi in misli, da je sluz nekaj nevarnega in je preveč obremenjen s tem. Pregled pri gastroenteorologu ima šele oktobra.

A je možno, da je sluz povezan s stresom? Sama imam sindrom raždražljivega črevesa, tudi moja mami in sestra ga imata. A lahko otroci imajo to bolezen ali je premlad?

Za nasvet bi bila hvaležna.

nekaj sluzi mora biti prisotne v črevesju, saj omogoča gladko drsenje vsebine (blata) proti izhodu. Preveč sluzi, še posebej, če je pridruženo slabše prebavljeno blato ali izločanje pretežno same sluzi ali so prisotne še motnje prebave, napenjanje, bolečine, kri, je potrebno obravnavati. Če pri poskusu ukinitve laktoze ni prišlo do trajnega izboljšanja kljub dieti, svetujem obravnavo pri gastroenterologu, ki lahko opravi dodatne preiskave in ugotovi vzrok težavam.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni. Sem bom kar navezala na to temo. Hčerki so se težave začele pred 14 dnevi. Najprej je odvajala bolj kašasto blato na to pa je med odvajanjem bila prisotna sluz. Naj povem, da blato načeloma odvaja normalno ( konsistenca , oblika), le vmes večkrat mora na WC in odvaja samo sluz. Je kakšen dan ko tega ni ali je zelo malo in je dan ko odvaja samo kepico sluzi več krat in ob tem odvaja pline.Sluz je belo rumena, rahlo smrdeča. Nima vročine, krčev, slabšega apetita. V glavnem se dobro počuti. Jemlje tudi probiotike. Zanima me kaj narediti? V 14 dneh se to nikakor še ni porihtalo..

Naj še omenim, da je hči bila kar dolgo na zaporedni  antibiotični terapiji. V bistvu skoraj cel december zapored, ker se ni rešila streptokoknega vnetja grla. Najprej je jedla Ospen 1000, nato Ospen 1500, ter na koncu v januarju še Klimicin 300, do 15.1.24.  Vendar smo cel čas zraven dajali linex f. kapsule3 krat dnevno.

Zdaj po 3- 4 tednih pa te težave s sluzjo.

Ali mislite da je možno da je zdaj kasneje to prišlo kot posledica antibiotikov?

Ali kaj naj še naredim?

Naj povem da ni nobene krvi prisotne.

Hvala za odgovor.

Morda bi opravili zdravljenje s probiotiki, če pa ne bo izboljšanja, se oglasite pri pediatru, da deklico napoti dalje na obravnavo za izkljčevanje kroničnih vzrokov teh težav.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close