Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Stanovanjski kredit pri NLB

Stanovanjski kredit pri NLB

Z ženo kupujeva hišo in sva pri več različnih bankah preverjala pogoje za pridobitev stanovanjskega kredita. Najnižjo obrestno mero je – zanimivo – ponudila prav NLB. Razmišljava, da kredit vzameva pri njih.

Ima kdo izkušnje, koliko časa trajajo ti postopki od oddaje vloge do podpisa kreditne pogodbe. Govorili so o nekih treh nivojih odobritve? Se nama lahko zgodi, da nama kredita ne odobrijo? Slišala sva različne zgodbe …

 

Kakšne so vaše izkušnje z NLB?

 

Hvala za pomoč!

 

 

Že na osnovi informativnega izračuna oz. njihove prve ponudbe se precej natančno ve, ali bo kredit za določen znesek odobren ali ne. Svetovalka/svetovalec za kredite mora glede na finančno stanje dobro ocenit, kaj bo šlo skozi in kaj ne. Potem pa o tem odloča kreditni odbor, končna odobritev višine zneska kredita pa je seveda odvisna tudi od zavarovanja. Če gre za hipoteko, mora biti nepremičnina dovolj vredna. Vse to bi vam morala povedati svetovalka.

Pri meni je cel proces od prve ponudbe do odobritve in izplačila trajal natančno en mesec.

Živijo,

midva sva letos tudi v postopku pridobitve kredita pri NLB. Bom rekla takole, odvisno od tega, koga imaš na drugi strani mize. Najina je zlata. Se ne čudim da v tako majhen kraj prihajajo tudi iz Maribora in Ljubljane zaradi nje.

New Report

Close