Kako s klimatsko napravo odpraviti alergije v vašem domu

T. Š., 20. maj 2021
Pulmologija

Prihod domov, fotelj in sprostitev po težkem dnevu je eden izmed preprostih užitkov v življenju. Potem pa se prične – kihanje, kašljanje in smrkanje. Naj gre za seneni nahod ali hišni prah: alergije otežujejo življenje tudi doma. Na srečo obstaja nekaj preprostih načinov za odpravljanje vzrokov alergij, vključno z izbiro ustrezne klimatske naprave in čistilnika zraka.

Mnogi se veselimo pomladi, saj cvetijo rože in dnevi so daljši ter toplejši. Za obolele s senenim nahodom pa pomlad pomeni več cvetnega prahu v zraku in začetek kihanja, srbenje v grlu in zasoplost. Čeprav lahko zadrževanje v zaprtih prostorih te simptome nekoliko olajša, to ni vedno dobra rešitev, saj lahko z oblačili oziroma obutvijo, nepravilnim prezračevanjem in hišnimi ljubljenčki prinesemo cvetni prah v notranjost doma. 

Pomagate si lahko s preprostimi koraki: namestitev zaščitnih okenskih mrež lahko zadrži 85 % cvetnega prahu, z umivanjem las pred spanjem se znebite ostankov cvetnega prahu in s sprehodom takoj po dežju (ali še bolje, medtem ko dežuje) se lahko izognete cvetnemu prahu. Prav tako je priporočeno redno prezračevati posteljnino in nositi pižamo, ter tako pršicam odvzeti glavni vir hrane – odmrlo kožo. 

V veliko pomoč so tudi klimatski sistemi. Daikin se lahko pohvali z več kot 90 let izkušenj z energetskimi rešitvami, ki veliko pripomorejo k spopadanju s cvetnim prahom. Daikin klimatske naprave tudi odvzemajo vlago v prostoru. Na ta način vas ne le  hladijo, temveč odstranijo tudi onesnaževalce zraka in alergene ter cvetni prah. 

Nekatere Daikin klimatske naprave so opremljene tudi s tehnologijo Flash Stream in dezodorizirajočimi filtri iz titanovega apatita. Ti skupaj zmanjšajo število alergenov na osnovi cvetnega prahu v zraku za kar za 99,6 %. 

Klimatski sistemi pomagajo tudi pri odpravljanju hišnega prahu, enega izmed najpogostejših sprožilcev alergij. Oblazinjeno pohištvo, zavese in preproge predstavljajo raj za uspevanje škodljivcev. Klimatske naprave in čistilniki zraka Daikin pa so ključni za vzdrževanje protimikrobnega okolja, z uravnavanjem temperature in vlažnosti. 

Obstaja veliko načinov za boj proti pogostim alergijam; Daikinove rešitve ne pomagajo le pri pršicah in prahu, temveč tudi pri astmi, živalski dlaki in plesni. Stopite v stik z našimi strokovnjaki, če želite izvedeti več o tem, kako zmagati v boju z alergeni.  

Avtor
Piše

T. Š.

Več novic

New Report

Close