Za sladek in miren spanec

anonimni uporabnik, 14. oktober 2020
Ostalo

Otroci so naše največje bogastvo. Miren in kakovosten spanec je zelo pomemben za njihovo rast in razvoj, saj se ravno takrat, ko spijo, tvori največ rastnega hormona. Dober spanec otrokom tudi napolni baterije za nov dan, nove igre, nova prijateljstva in nova doživetja.

Varno zavetje za lepe sanje

Izbor prave otroške postelje je zato zelo pomembna odločitev. Ustrezna dimenzija postelje, udobna vzmetnica, prijetna mehka posteljnina in barve, v katerih se otrok dobro počuti, so osnova dobrega počitka.

Pri izbiri moramo biti pozorni na to, da bo otroška postelja primerna za otrokovo starost in velikost. Pri najmlajših lahko izbiramo med dimenzijami 120 x 60 ali 140 x 70 cm. Ko otrok malce zraste, nam posteljice dimenzije 140 x 70 omogočajo, da jih enostavno predelamo v večje otroške postelje, tako da odstranimo ograjico, ki ščiti otroka pred padci in udarci.

Praktično, udobno, igrivo

Ko je v družini več otrok in manj prostora, je pograd idealna rešitev. Zavzame malo prostora in je praktičen za uporabo, hkrati pa lahko predstavlja tudi zanimivo otroško igrišče. Otroški pogradi z dvema ležiščema so idealni za majhne otroške sobe. Pogradi z enim ležiščem pa ponujajo številne možnosti. Funkcionalno zasnovan pograd je tako tudi prostor za shranjevanje oblačil, igrač, šolskih potrebščin, skriva lahko tudi pisalno mizo ali igralni kotiček.

Soba naj raste z otrokom

Posteljice in pogradi naj bodo praktični in izdelani iz kakovostnih, naravnih materialov, da se bo otrok na njih čim bolje počutil. Enako naj velja za vse pohištvo v sobi, v kateri bo otrok preživel veliko časa, od najmlajših pa včasih vse do mladinskih let. Postelja in pohištvo naj bo takšno, da raste z njim in se prilagaja njegovim potrebam in željam.

V najmlajših letih bodo tako otroci izživeli svoje sanjarije v posteljah, ki bodo hkrati velike igrače – naj bo to velik avtomobil, gasilski avto ali postelja s toboganom in igralnim kotičkom. Mladinske postelje in sobe pa bodo odražale odraščajoče želje in ideje, s pohištvom, kjer bo več prostora za hobije, športne rekvizite in vse ostale potrebščine.

Spanec, mehak kot oblak

Seveda želimo svojim otrokom privoščiti le najboljše. Ne pozabimo, da je poleg pravilno izbrane postelje za dober spanec zelo pomembna tudi ustrezna posteljnina. Naravni materiali, kakovostne mehke in udobne odeje ter otroška posteljnina v sproščenih ali igrivih barvah in vzorcih bodo otroka zazibali v sladek, miren spanec. Naj bodo to nežne, pastelne barve, liki iz najljubših stripov, cvetlice ali fantazijski vzorci – izberite posteljnino iz kakovostnih, naravnih materialov, ki bo enostavna za pranje in vzdrževanje.

V tako prijetnem in varnem okolju bodo otroci res sladko spali in se temeljito spočili. Njihova postelja naj bo njihovo kraljestvo, saj jih bo ponesla v lepe sanje, v katerih bodo nabrali novih moči in se zbudili v še eno brezskrbno, čudovito otroško jutro. Zagotovo se tudi vi še spomnite takih juter in si kdaj zaželite, da bi se lahko spet vrnili v toplo in varno zavetje svoje otroške postelje.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close