Za dušo in družbo – kako je korona spremenila uživanje v kavi

anonimni uporabnik, 14. oktober 2020
Ostalo

V letošnjem letu se je naše življenje že kar nekajkrat obrnilo na glavo. Najverjetneje smo že vsi siti izraza “nova normalnost”. Kako pa je korona vplivala na eno od naših najljubših navad – pitje kave?

Januar in februar sta potekala še popolnoma mirno. Vsi smo brali  članke o epidemiji, a je bila še tako daleč, v Aziji, in le malokdo je resno razmišljal o tem, kaj bo, če bo epidemija prišla tudi do nas. Medtem smo raje hodili na smučanje, delovne premore pa veselo preživljali na kavi – pogosto ravno med komentiranjem dogajanja v povezavi s koronavirusom.

Nato pa je prišel marec. Pojavljalo se je vedno več primerov koronavirusa pri nas in kar naenkrat se je vse zaprlo. Veliko podjetij je svoje delavce dalo na čakanje ali delo od doma, mnogi so ostali brez službe. Življenje se je za dva meseca navidezno ustavilo.

Skodelica kave je priložnost da odkriješ sebe

Okoli kave gradimo rituale. Nekateri potrebujejo zjutraj 15 minut samo zase, ko imajo mir pred svetom in pijejo kavo, kot neke vrste jutranja meditacija, s katero si naberejo moči za soočenje z novim dnem. Za druge je kava priložnost za povezovanje. V živo, na kavici s kolegi ali kolegicami, se lahko pogovorimo o tem, kar nas muči. Lahko je prijateljska terapija ali pa le priložnost, da se še bolj zbližamo – tudi, ko smo narazen.

Pitje kave se je za marsikoga med korono drastično spremenilo. Tisti, ki so bili navajeni na družabno pitje kave, so sedaj pili kavo s svojo družbo prek Skype in Zoom pogovorov. Prav tako tisti, ki so kave pili na sestankih. Kar naenkrat je veliko ljudi, ki prej kave doma niso kuhali, ugotovilo, da nujno rabijo svojo domačo dozo kofeina.

Doma uživati v kavi kot iz najljubše kavarne

Problem, s katerim se je ob začetku korone marsikdo srečal – poleg tega, kako nakupiti vso opremo za domačo pisarno – je bil, kako priti do take kave, kot jo naredijo v kavarni. Marsikdo se je pri tem odločil za nakup avtomata za espresso, z ročkami, kot smo jih navajeni v kavarnah, ali pa na avtomate, ki delujejo na kapsule. Med korono so kavarne trpele, podjetja, ki prodajajo domače kavne aparate, pa naravnost cvetela.

Kar pa je prav tako postalo priljubljeno, so kavni avtomati. Kavarne so zaprte, avtomati na javnih mestih pa ne. Izjemno uporabni v vsakem trenutku, ko potrebujemo kavo na poti, so nam med zaprtjem kavarn avtomati postali še toliko pomembnejši. Ko smo torej najbolj pogrešali kavo kot iz kavarne, smo šli na sprehod po mestu, ter si na katerem od javnih mest, ki jih oskrbuje podjetje Automatic Servis privoščili kavo, s katero smo si nato privoščili meditativni sprehod. Kdo pa pravi, da se kavo ležerno pije le sede. Tudi pred korono nam je kava podjetja Automatic Servis vedno polepšala hitenje po mestnih opravkih.

Ne glede na to, kaj se dogaja okoli nas, in ne glede na to kako nepredvidljivo je življenje, pa vemo, da bo za to, da lahko kjerkoli in kadarkoli dobimo odlično skodelico kave, poskrbel Automatic Servis. Korona lahko ustavi marsikaj, le naše ljubezni do kave ne.

Preberi tudi: ASI so obraz podjetja Automatic servis

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close