Bi izbrali udobje, eleganco ali kar oboje?

anonimni uporabnik, 26. avgust 2020
Ostalo

Po dolgem dnevu ni boljšega, kot se potopiti v udobje domačega fotelja, kavča ali zofe. Ko se ugreznemo med udobne blazine in si vzamemo knjigo, prižgemo televizijo ali pa le za trenutek zapremo oči, se lahko umirimo in pozabimo na dnevni kaos.

Zof, foteljev in počivalnikov ne uporabljamo le v svojih dnevnih sobah. So tudi dobrodošel del spalnic in sob za dojenčke, prav tako pa smo običajno zelo veseli, ko nas v čakalnicah in v kafičih pričakajo fotelji namesto stolov. Ko se sproščamo v udobnem sedežu ne razmišljamo, kakšne so razlike med fotelji, zofami, kavči in počivalniki.  Ko pa se odpravimo v trgovino, ali pa želimo svoje stanovanje opremiti preko spleta, se znamo znajti v zagati, ko ne vemo, kaj pravzaprav kupujemo.

Eleganca sedenja: zofa

Zofa je bila nekoč elegantna lesena klop prekrita z blazinami in odejami. Danes so zofe seveda veliko bolj udobne, ostajajo pa bolj eleganten kos pohištva, ki ga boste najverjetneje našli v formalnih dnevnih sobah, sprejemnicah in čakalnicah.

Ker so bile v preteklosti zofe oblazinjene klopi, še danes pogosto velja, da imajo zofe le naslonjalo za hrbte. Za razliko od zofe ima kavč vedno tudi naslonjala za roke, razlikujejo pa se glede na količino sedišč – dvosede, trosede. Oblazinjeno pohištvo v obliki U ali L je sedežna garnitura. Je največji kos oblazinjenega pohištva in omogoča, da na njem lahko ležita dve osebi.

Strog in udoben: fotelj

Fotelj – sedež v hiši rezerviran za očeta ali dedka, kjer so glave družine tradicionalno brale svoj jutranji časopis ali pa gledale televizijo. Je kos oblazinjenega pohištva z naslonjalom za hrbet in roke, namenjen za eno osebo. Vedno bolj je priljubljen tudi v sobah za dojenčke, saj oblazinjena naslonjala za roke novopečenim mamam omogočajo bolj udobno dojenje in crkljanje z dojenčkom.

Fotelji so vedno bolj priljubljeni kot poudarek v prostoru. Če imate bolj preprost in nevtralen prostor, lahko kupite fotelj v bolj izrazitih barvah in vzorcih ter ga uskladite s preostankom dekoracije – okrasnimi blazinami in odejami.

Popoln za počitek: počivalnik

Počivalnik je še udobnejša različica fotelja. Pogosto lahko pri počivalnikih spustite ležišče, pri nekaterih pa tudi dvignete prostor za noge, dokler se počivalnik ne raztegne v udobno ležišče. Počivalniki so lahko tudi oblazinjeni ležalniki za eno osebo ali pa fotelji, poleg katerih dobite še tabure oziroma podnožnik.

Izberite si pravi kos oblazinjenega pohištva za vas in vaš dom. Poigrajte se z barvami in vzorci, predvsem pa si izberite pohištvo, ki bo kar se da udobno.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 13:01
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close