Javna tribuna: Kako otroke pripraviti na odgovorno in varno rabo interneta tudi med počitnicami?

Vas zanimajo smernice za varno uporabo mobilnih naprav in vsebin za otroke? Se zavedate, da je od nas, staršev in skrbnikov, močno odvisno, kakšen bo odnos otroka do vsebin?

Kako učinkovito postaviti otroku pravila? S čim si lahko pomagamo? Spoznajte Prvo pogodbo, novo mobilno aplikacijo za časovno in vsebinsko omejitev internetnih vsebin ter televizijo, kjer lahko enostavno nastavite kakovostne risanke in ostale otroške vsebine glede na starost otrok.

Spoznajte novo mobilno aplikacijo Kaspersky Safe Kids, ki je odlična za postopno uvajanje otroka k odgovorni uporabi mobitela, hkrati pa poskrbi za njegovo večjo varnost pri uporabi interneta. Spremljajte aktivnosti otroka na internetu in se o tem z njim veliko pogovarjajte. Ko razmišljate o nakupu prvega ali novejšega mobitela, priporočamo tudi, da z otrokom podpišete Prvo pogodbo, ki smo jo pripravili skupaj s predstavniki organizacije Logout.

Dostop do kakovostih vsebin pa lahko omejite tudi na televiziji. Otroški park, ki ga dobite s paketi NEO pri Telekomu Slovenije, omogoča, da izbrani sklop risank zaklenete s kodo in tako poskrbite, da lahko vaši najmlajši gledajo le tiste risanke, ki so primerne za njihovo starost.

Z nami bodo tudi predstavniki organizacije Logout, ustanovitelji prve specializirane ambulante za zdravljenje digitalnih zasvojenosti, ki poudarjajo pomembnost preventive tako za otroke kot za odrasle, s čimer se morebitnim težavam lahko izognemo. Boris Veler, predstavnik Logouta, je povedal: »Od izraza FOMO (fear of missing out – strah, da ne bi česa zamudili) prihajamo do izraza YOMO, ki pa pomeni prav nasprotno (joy of missing out). Da je torej prav v redu in prijetno, če kdaj kaj zamudimo, medtem ko nismo na internetu.«

In prav takšne počitnice želimo otrokom – z veliko igre in zabave s prijatelji zunaj v naravi ter seveda tudi v njim zelo privlačnem digitalnem svetu, a le s preverjenimi vsebinami, ki širijo otrokovo znanje in spodbujajo radovednost na odgovoren in zmeren način.

Vabimo vas tudi k branju članka Safe Kids ali desna roka vsakega starša.

Pridružite se nam na Javni tribuni, ki bo 19. 6. 2019 ob 11. uri na forumu Starševski čvek. Vprašajte strokovnjake za mnenje in nasvete, tudi o izbiri primernega mobitela in mobilnega paketa za otroke.
Morda prav tu dobite informacijo ali idejo, ki bo pomagala vašemu otroku, da postane odgovoren uporabnik mobilnih naprav.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,669
28.06.2024 ob 07:32
3,913
16.07.2024 ob 13:46
33,809
20.06.2024 ob 23:19
1,236
14.07.2024 ob 19:34
572
20.06.2024 ob 18:14
Preberi več

Več novic

New Report

Close