Gostje McDonalds’ restavracij za preglede nosečnic zbrali 17.054 EUR

anonimni uporabnik, 10. junij 2019
Ostalo
prevzem donacija MCD v Poroddnišnici LJ

Porodnišnice v Sloveniji se soočajo s pomanjkanjem sredstev za obnovo opreme in za nakup najsodobnejših aparatov. V veliki meri so odvisne od donacij podjetij, ki želijo prispevati k boljšim pogojem v zdravstvenih ustanovah in omogočiti bolj prijazno rojstvo novorojenčkov.

Zbiranja sredstev v okviru akcije Slojenčki je primer dobrega odziva obiskovalcev restavracij McDonalds’, ki so darovali kovance v skrinjice pri blagajnah po celi Slovenij.

V 12 mesecih se jih je nabralo dovolj, da so kupili tri pregledovalne mize in dva sodobna ambulantna CTG aparata za sprejemno ambulanto v Porodnišnici Ljubljana.

»Naša nova porodnišnica v Ljubljani je bila zgrajena pred več kot tridesetimi leti. Vsa leta je ob razumevanju vodstva in podjetij, ki so prisluhnila našim potrebam, dobro kljubovala času. Vendar kot vse, kar je podvrženo obrabi, so tudi naši prostori sčasoma postali neprimerni in nova oprema ni več zadostovala najsodobnejšim standardom in novo nastalim potrebam nosečnic in porodnic. Finančno podhranjeni, kot vse podobne ustanove v Sloveniji in tujini, smo že zadnjih petnajst let odvisni tudi od pomoči donatorjev. Zato smo mize za preglede in CTG aparata, ki ga je naši sprejemni ambulanti podarilo podjetje McDonalds’, izjemno veseli,«

je od prejemu donacije v petek, 31. maja 2019 povedal mag. Gorazd Kavšek, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za perinatologijo Porodnišnice Ljubljana.

Dva sodobna ambulantna CTG aparata za sprejemno ambulanto v Porodnišnici Ljubljana.

»McDonalds’ vsako leto v mreži restavracij po Sloveniji zbira sredstva za dober namen. Lani smo jih namenili oddelku za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, letos smo izbrali oddelek, ki je vstopna točna pred porodom. Družina je vrednota, ki ima pomembno mesto v našem podjetju, zato je pomoč bodočim staršem logično nadaljevanje našega poslanstva. Pri izboru organizacije vedno prisluhnemo potrebam in vsak zbrani cent v naši skrinjici skrbno namenimo za nakup opreme,«

je pojasnil Tomaž Erjavec, vodja marketinga McDonalds’, ki vodi akcijo zbiranje sredstev.

»Že dolga leta delujem na področju porodništva, redno spremljam standarde in novosti v svetovnem merilu in jih prenašam v Slovenijo. Prizadevam si za strokovni napredek, pa tudi za opremo, da bi imeli v Sloveniji vsaj podobne pogoje za dobro delo kot v razvitem svetu. Pred tremi leti sem na pobudo pacientke v sodelovanju s prijatelji pričela dobrodelno akcijo za zbiranje denarja v zdravstvu, ki smo jo poimenovali Sloječki. Slojenčki so postali izjemo uspešni in že kar sinonim za donacije za vse slovenske dojenčke. V treh letih nam je s pomočjo donatorjev uspelo v porodnišnici Ljubljana prenoviti zelo velik del opreme in prostorov. V imenu društva Slojenčki se iskreno zahvaljujem gostom in zaposlenim podjetja McDonalds’ za podporo,«

je povedala prof. dr. Nataša Tul Mandić, predsednica društva Slojenčki, ki nadaljuje poslanstvo akcije Slojenčki. Od jeseni 2016 do danes so v okviru akcije Slojenčki zbrali dobrih 350 tisoč eur. Od tega je večina bila porabljena v Ljubljani za obnovo porodnih sob (operacijskih luči, ogrevanih niš, previjalnih miz, porodne postelje, vozičkov za zdravila ter opreme za oskrbo in nego novorojenčka, ultrazvočni in CTG aparati). V društvu Slojenčki nadaljujejo z zbiranjem sredstev in opremljanjem še drugih porodnišnic. Zelo pomemben partner ostaja McDonald’s Slovenije, kjer se v restavracijah nadaljuje zbiraje sredstev za nakupe EKG aparatov za slovenske porodnišnice.

Z donacijo so kupili tudi tri pregledovalne mize za sprejemno ambulanto.

Več o akciji Slojenčki: http://slojencki.si

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 17:39
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close