Razburili javnost z novimi paketi in jih pomirili z odgovori

“Predvidoma do konca 2019 bomo strankam postopoma preoblikovali samostojne račune v pakete,” so potrdili v naši največji banki NLB d.d., ki ima 688 tisoč aktivnih komitentov. Cilj te obsežne operacije je, da bi bilo “poslovanje še učinkovitejše, preprostejše in preglednejše”, sporočilo, ki je razburilo uporabnike, da se je razvila tema.

Tema, o kateri so se uporabniki pogovarjali februarja.

V: Malo pozno sem ugotovila, da bi morala na banko spremeniti paket. Ali kdo ve, se lahko naredi tudi paket po meri? Nekaj iz paketa aktivni mi ne ustreza, nekaj pa paket osnovni nima. Še najbolj bi bil zanimiv paket mladostni, pa imam že malo več kot 27 let. Kako ste vi to uredili?

NLB Paket Mladostni vam je na voljo tudi, če ste starejši od 27 let. Razlika je samo v tem, da je mladim do 27. leta na voljo s 50 % popustom. Poseben popust imajo tudi naši uporabniki, ki so imeli do zdaj NLB Srebrni račun ali so starejši od 65 let. Tem je paket Mladostni prav tako na voljo, in sicer z 20 % popustom. Če potrebujete še kakšen nasvet ali imate še kakšno vprašanje ste vedno dobrodošli v naših poslovalnicah, z veseljem pa vam bodo svetovali tudi v našem kontaktnem centru, kjer smo vam na voljo 24/7 vse dni v letu. Verjamemo, da bomo skupaj našli za vas najustreznejšo rešitev.

NLB d.d.

V: Ker ne vem, tudi mene zanima, ali je možen paket po meri. Kdo ve?

Na voljo so vam kar 4 različni paketi, ki so ustvarjeni za različne tipe uporabnikov. Predlagam, da si na naši spletni strani ogledate, kaj posamezni paket vsebuje in kateri bi vašem življenjskem slogu, željam in potrebam najbolj ustrezal.
Pri izbiri vam bodo z veseljem svetovali v našem kontaktnem centru, kjer smo vam na voljo 24/7 vse dni v letu. Dobrodošli ste seveda tudi v naših poslovalnicah. Verjamem, da bomo skupaj našli za vas najustreznejšo rešitev.

NLB d.d.

V: »Halo? V ponudbi je, kar je. Take it or leave it. Saj poanta je ravno v tem, da vam prodajo več kot rabite, zato jaz čisto verjamem, da ste prisiljeni vzeti dražji paket, ker cenejši “nečesa nima”. Je nalašč tako narejeno.«

Našim uporabnikom svetujemo, da pregledajo vsebino paketov in izberejo tistega, ki vam najbolj ustreza. Predvsem uporabnikov ne silimo, da izberejo najdražji paket, temveč raje tistega, ki jim najbolj odgovarja. Pri tem ne pozabite, da lahko storitve oziroma produkte, ki v paketu niso zajeti, še naprej uporabljate, a jih plačujete ločeno po ceniku (enako kot do zdaj). To velja tudi za primer, da paketa ne želite in se odločite za samostojni NLB Osnovni račun in vse ostale storitve plačujete enako kot do zdaj. V tem primeru bo pregled nad stroški, ki jih imate z banko, sicer morda res vzel nekoliko več časa in truda. S paketom imate namreč za vodenje računa in vse v paket vključene storitve le en mesečni strošek. Če potrebujete dodaten nasvet ali imate še kakšno vprašanje ste vedno dobrodošli v naših poslovalnicah, z veseljem pa vam bodo svetovali tudi v našem kontaktnem centru, kjer smo vam na voljo 24/7 vse dni v letu.

NLB d.d.

V: Tako mlad za mladostni, pa sem lahko tega vzel. Bom pa menjal banko, mogoče grem na DH, moram še prečekirat.

Pakete lahko izberete ne glede na to, koliko ste stari. Je pa res, da je mladim do 27. leta NLB Paket Mladostni na voljo s 50 % popustom. Poseben popust imajo tudi naši uporabniki, ki so imeli do zdaj NLB Srebrni račun ali so starejši od 65 let. Tem je paket Mladostni prav tako na voljo, in sicer z 20 % popustom. Če ste z našimi storitvami nezadovoljni predlagamo, da nam sporočite, kje je težava – ste imeli morda kakšno negativno izkušnjo ali težave pri uporabi katere izmed naših storitev? Verjamem, da se bodo svetovalci potrudili najti najustreznejšo rešitev tudi za vas. Oglasite se v eni izmed naših poslovalnic ali kontaktirajte svetovalce v kontaktnem centru, ki so vam na voljo 24/7 vse dni v letu.

NLB d.d.

V: Nič ne vem o menjavi paketov. Imam zlati račun, kaj se bo zgodilo oz. se je že? Bom plačeval višji znesek na leto ali mesec? Lahko to kasneje spremenim? Kaj pa dobim za to?

Predlagamo da najprej preverite svoj e-poštni in klasični nabiralnik, če ste morda z naše strani že prejeli obvestilo o samodejnem preoblikovanju vašega zlatega računa. Nekaterim našim uporabnikom smo namreč že poslali obvestilo (po e-pošti, klasični pošti in po SMS-u), da bomo njihov samostojni osebni račun preoblikovali v paket, ki jim glede na storitve oziroma produkte, ki jih imajo že zdaj, najbolj ustreza. Do konca leta bomo o tem postopoma obvestili tudi ostale stranke. Da bi vam lahko bolj natančno svetovali, kateri paket bi bil za vas najprimernejši, bi potrebovali več informacij o tem, katere storitve že uporabljate, koliko položnic običajno plačate vsak mesec ipd. Predlagam, da si morda najprej že sami pogledate, kateri paket bi bil za vas najustreznejši. Na naši spletni strani so vam na voljo opisi 4 različnih paketov, ki so ustvarjeni za različne tipe uporabnikov. Seveda vam bodo pri izbiri z veseljem svetovali tudi v našem kontaktnem centru, kjer smo vam na voljo 24/7 vse dni v letu. Dobrodošli ste seveda tudi v naših poslovalnicah. Verjamem, da bomo skupaj našli za vas najustreznejšo rešitev. Če bi na primer čez nekaj mesecev ugotovili, da vam izbrani paket ne ustreza, ga lahko brez skrbi še vedno zamenjate za drug paket ali za NLB Osnovni račun. Ob izbiri pravega paketa lahko za paket plačujete manj, kot bi za posamezne storitve.
Na nekaj pogostejših vprašanj smo že odgovorili s pomočjo krajših videov. Oglejte si jih na povezavi, če boste imeli še zmeraj kakšno vprašanje, smo vam seveda z veseljem na voljo.

NLB d.d.

V: Kako naj spremenim paket? Moram res osebno v poslovalnico?

Večina naših strank lahko svoj obstoječi samostojni osebni račun preoblikuje v paket kar prek videoklica, NLB Klik-aa, Klikin-a ali NLB Teledoma. Na nekaj pogostejših vprašanj smo že odgovorili s pomočjo krajših videov. Oglejte si jih na spodnji povezavi, če pa boste imeli še zmeraj kakšno vprašanje, smo vam z veseljem na voljo v našem kontaktnem centru, kjer smo vam na voljo 24/7 vse dni v letu. Dobrodošli ste seveda tudi v naših poslovalnicah.

NLB d.d.

V: Meni so tudi ponudili paket mladostni, čeprav sem že krepko čez 27 let. Menda se samo tako imenuje. Bom pa še razmislil o selitvi na drugo banko.

Če vzamete paket, ki vsebuje manj storitev oziroma »zakupljenih količin« (kot je na primer neomejeno število položnic oziroma UPN-jev) lahko storitve oziroma produkte, ki v paketu niso zajete, še naprej uporabljate, a jih plačujete ločeno po ceniku (enako kot do zdaj). To velja tudi za primer, da paketa sploh ne želite in se odločite za samostojni NLB Osnovni račun in vse ostale storitve plačujete enako kot do zdaj. V tem primeru bo pregled nad stroški, ki jih imate z banko, sicer morda res vzel nekoliko več časa in truda. S paketom imate namreč za vodenje računa in vse v paket vključene storitve le en mesečni strošek. Stanje, koliko v paket vključenih storitev imate v tekočem mesecu še na voljo, spremljate tudi prek Klikin ali NLB Klika. Če potrebujete še kakšen nasvet ali imate kakršnokoli vprašanje ste vedno dobrodošli v naših poslovalnicah, z veseljem pa vam bodo svetovali tudi v našem kontaktnem centru, kjer smo vam na voljo 24/7 vse dni v letu.

NLB d.d.

V: A na NLB predlagajo, glede na obstoječe poslovanje (povprečje plačilo položnic, trajnikov), kateri paket bi bil najbolj optimalen?

Tisti, ki želite ostati na NLB osnovnem računu in nočete plačati višjih stroškov oziroma ne želite imeti “vsiljenih” paketov, morate do konca meseca, v katerem prejmete obvestilo o spremembi računa, obvezno osebno obiskati vašo poslovalnico NLB. sporočite, da želite imeti tako kot sedaj osnovni račun (mesečni stroški 2,60 €) to je vse enako kot ste imeli do sedaj!

NLB d.d.

V: A so vse obvestili?

Pozdravljeni, nekaterim našim uporabnikom smo do zdaj že poslali obvestilo (po e-pošti ali klasični pošti in po SMS-u), da bomo njihov samostojni osebni račun preoblikovali v paket, ki jim glede na storitve oziroma produkte, ki jih že zdaj imajo, najbolj ustreza. Ostale stranke pa bomo o tem postopoma obvestili do konca leta.
Do zdaj smo stranke obveščali tudi o preoblikovanju v druge pakete (NLB Paket Osnovni, NLB Paket Mladostni, NLB Paket Aktivni in NLB Paket Premium). Pri tem smo namreč pozorni, da stranki ponudimo paket, ki ji omogoča uporabo storitev oz. produktov, ki jih že ima.

NLB d.d.

vir: Žurnal24.si
Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,669
28.06.2024 ob 07:32
3,913
16.07.2024 ob 13:46
33,809
20.06.2024 ob 23:19
1,236
14.07.2024 ob 19:34
572
20.06.2024 ob 18:14
Preberi več

Več novic

New Report

Close