Nasveti, ki hitro pozdravijo mačka

Ste tudi vi v teh prazničnih dneh pregloboko pogledali v kozarec? Imate mačka, vas boli glava, se slabo počutite? V prispevku najdete nasvete, s katerim bo hitro bolje.

Nič kaj prijetno se ni jutro po zabavi zbuditi s slabostjo v želodcu in s težko glavo. Pa vendar se to včasih lahko zgodi. Da nam alkohol povzroči nevšečnosti, je krivo to, da smo ga popili preveč, naše telo se bori s strupi in znaki, ki niso prijetni, so tu. Nič ne pomaga, če bomo tarnali in se smilili sami sebi, poskrbimo, da alkohol čim prej zapusti naše telo in da se spet vrne dobro počutje.

Pomemben je zdrav zajtrk

Zelo priporočljiva so umešana jajca. Alkohol negativno vpliva na naša jetra, da se ta hitreje obnovijo, pa potrebujejo tavrin, to je organska kislina, ki deluje kot antioksidant ter preprečuje bolezni jeter. Tega najdemo v jajcih. Zato si pripravite zajtrk, ki vsebuje tudi jajca.

Pijte ingverjev čaj

Ingver je znan po tem, da lajša želodčne težave ter pomaga proti slabosti in občutljivosti. Ingverjev čaj si pripravite tako, da nekaj centimetrov svežega korena ingverja olupite in naribate, nato pa prelijete z vrelo vodo. Ko se nekoliko ohladi, precedite in dodajte še sok limone. Pijte po skodelicah večkrat na dan.

Odpravite se na sveži zrak

Četudi bi najraje ves dan preležali pod odejo, pa bo alkohol hitreje zapustil vaše telo, če se boste gibali. Zato se odpravite ven in se nadihajte svežega zraka. Pol urni sprehod bo pospešil vaš metabolizem. Veliko hitreje boste zdravi.

Voda in še enkrat voda

Alkohol dehidrira naše telo, zato potrebuje dodatno tekočino. Pijte vodo. Na pult si postavite vrč, da se boste zares vedno, ko boste šli mimo, spomnili, da morate popiti kozarec vode.

Kako se hitreje znebiti mačka, pa smo vprašali tudi svetovalko zdrave prehrane in zdravega načina življenja Minko Gantar.

»Alkohol izpira iz našega telesa magnezij in vitamine skupine B. Prav ta hranila pa so potrebna za dobro delovanje možganov.
Maček po prekrokani noči je samo znak, da je telo zastrupljeno z alkoholom in da potrebuje nekaj časa, da se opomore,«

je pojasnila Gantarjeva.

Večerni napitek, ki bo preprečil mačka

Še preden ležete v posteljo, pa si lahko pripravite vitaminsko mineralno bombo, ki bo regenerirala vaše telo:

»Vem, da se mogoče takrat, ko je človek utrujen in ko je popil preveč alkohola mogoče tega ne spomni, pa vendar. Preden greste spat, popijte velik kozarec vode in vzemite vsaj 500 mg magnezija. Da je učinek še boljši, je pametno poleg vzeti še 1000 mg kalcija in 1000 mg vitamina C. Videli boste, da se boste zbudili s popolnoma drugo glavo, kot bi se sicer,«

še svetuje.

Jejte kislo zelje ali repo

Kislo zelje in kisla repa pomagata pri čiščenju telesa. Zato je to več kot odlično kosilo po prekrokani noči.

»Čisto preprosto – praženo kislo zelje, ajdovi žganci in obara ali pa jota ali ričet. Tako boste dobili v svoje telo kar nekaj hranil, telo se bo hitro opomoglo in predvsem: imeli boste spet čilo glavo in jasne misli. Prav v zgoraj našteti hrani dobite vse – od vitaminov skupine B, do mineralov in snovi za razstrupljanje,«

še svetuje Minka Gantar.

Za konec pa še znameniti recept »Bloody Mary«, ki pozdravi še tako hudega mačka

Napitek Krvava Meri naj bi svoje ime dobil po angleški kraljici Mary I. Koktajl naj bi zanesljivo pregnal še tako hudega mačka. Če vam nič drugega ne bo pomagalo, pa poskusite še z njim.

Za pripravo boste potrebovali: 45 ml vodke, 120 ml paradižnikovega soka, nekaj kapljic pekoče čili omake, žlička limoninega soka, ščepec popra, ščepec soli, eno steblo zelene in nekaj kock ledu.
V vrč damo vodko in led, nato pa prilijemo paradižnikov sok. S čistim steblom zelene pomešamo. Posebej zmešamo še limonin sok, poper in sol ter pekočo čili omako. Dodamo napitku in dobro premešamo.
Tako pripravljen koktajl serviramo v ohlajen kozarec. Pijemo po požirkih in zraven grizljamo steblo zelene.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close