100 % naravni jantar s certifikatom

Videz, obstojnost in učinkovitost jantarja so bili prepoznani že pred več kot 7 tisoč leti, ko so začeli jantar uporabljati za nakit in različno okrasje.

Vse od tedaj se jantar pojavlja v vseh časovnih obdobjih. Kasneje so ljudje začeli na podlagi izkušenj jantarju pripisovati zdravilne učinke. Zares slaven pa je učinek jantarja postal, ko je Hipokrat v letih od 460 do 377 pred našim štetjem opisal pozitivne učinke in uporabnost jantarja. Jantarja se je sloves zdravilnega naravnega materiala obdržal vse do danes.

Kemična sestava jantarja, ki ni kristal niti mineral, ampak biološki produkt živih pragozdov, ki je fosiliziral milijone let, je v celoti zelo prijazna človeškemu telesu. Moderni znanstveniki so namreč potrdili, da jantar sestavljajo elementi, prijazni ljudem: jod, železo, magnezij, kalcij, fosfor, cink, kobalt, barij in aluminij.

Čeprav so v preteklosti jantarju pripisovali tudi misteriozne lastnosti, gre dejansko zgolj za to, da se ob nošenju nakita iz jantarja ta dotika kože. Ob medsebojnem stiku se elementi iz jantarja prenašajo preko kože v človeško telo. Tako jantar blagodejno učinkuje. Elementi iz jantarja tudi hlapijo in se preko dihal vnašajo v človeški sistem. Učinek hlapov se doseže predvsem v obliki večjih jantarjevih kamnov v prostoru, kjer se s časom prostor napolni z elementi, ki so ključni predvsem za dobro počutje.

Človek se v prostoru z jantarjem bolje počuti. Znanstveno ali misteriozno?
Danes uporabniki jantarja poročajo, da:

  • jantar blaži bolečine ob izraščanju zobkov,
  • odpravlja zaprtost, saj sprošča prebavni trakt,
  • odpravlja duševne težave, saj pomirja stanje duha,
  • lajša različne bolečine …

Izdelki v spletni trgovini Jantarjeve ogrlice so izdelani iz 100% naravnega jantarja, ki ga domačini nabirajo ob obalah Baltika. Izdelke iz tako nabranega jantarja izdelujejo lokalni mojstri, katerih znanje dela z jantarjem se prenaša med rodovi in spada med zelo cenjena obrtniška znanja. Nad mojstri, ki se ukvarjajo z nabiranjem in predelavo jantarja, pa bdijo lokalne organizacije, ki jim podeljujejo certifikat, ki jamči izvor jantarja in način obdelave.


OPOZORILO: Uporaba otroških jantarjevih ogrlic pri otrocih, mlajših od 3 let, se odsvetuje! Priporočamo uporabo zapestnice.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 19:14
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close