Ustvarite čarobne praznike

anonimni uporabnik, 30. november 2018
AktualnoOstalo

Začetki pošiljanja božičnih in novoletnih voščilnic segajo v 15. stoletje, tiskane voščilnice so se pojavile v 19. stoletje, v 20. pa tudi elektronske.

Veliko ljudi uporablja elektronske voščilnice, saj so le-te bolj praktične, pošiljate jih lahko iz računalnika ali telefona. Še zdaleč pa se ne morejo primerjati z voščilnico, ki prispe v poštni nabiralnik.

Se strinjate, da je veliko lepše prejeti na roko napisano voščilnico, kot neosebno sporočilo po elektronski pošti?

Voščilnice lahko kupite, če pa ste bolj ustvarjalnega duha, jih izdelajte sami, na spletu boste našli ogromno zamisli. Še posebej veseli pa bodo otroci, ki vam bodo z veseljem pomagali pri ustvarjanju.

Ogrejte srca vaših najdražjih s klasično voščilnico, ki jo pošljete po pošti. Opremite jih lahko še s posebnimi prazničnimi poštnimi znamkami z božičnimi in novoletnimi motivi ali pa ustvarite svoje osebne poštne znamke.

Nove božične in novoletne znamke

Na vseh poštah so na voljo zvežčki z 12 samolepilnimi znamkami, za naslovnike v Sloveniji z oznako A (za voščilnice) ali B (za razglednice) in za naslovnike v tujini z oznako C (za voščilnice in razglednice). Več o znamkah si lahko preberete tukaj.

Zimski spomini na osebni poštni znamki

Izkoristite 20 odstotni popust na izdelavo osebnih poštnih znamk za pošiljanje po Sloveniji (A in B) ali 10 odstotni popust na izdelavo osebnih poštnih znamk za pošiljanje v tujino (C in D).

Na spletni strani osebnaznamka.posta.si poiščite akcijo ZIMA, v polje Geslo vpišite besedo Zima, in z nekaj kliki oblikujte in naročite svoje osebne poštne znamke. Popust velja za spletna naročila in naročila, oddana po elektronski pošti, od 12. novembra 2018 do 15. januarja 2019. Najmanjše naročilo je 20 znamk. Akcijski popusti in ostali popusti se ne seštevajo.

Da bodo voščila prispela pravi čas

Na Pošti Slovenije bodo poskrbeli, da bodo vaša voščila pravočasno prispela v prave roke. Zaradi povečanega prometa v decembru pa priporočajo pravočasno oddajo božično-novoletnih razglednic in voščilnic. 

Za naslovnike v tujini do 7. decembra, za naslovnike v Sloveniji pa do 19. decembra 2018.

Darila, darila, darila

Nekateri so pridni in celo leto zbirajo ideje za božična darila, nekateri pa to počnejo zadnji trenutek in se sprašujejo, kaj kupiti.

Če ste brez idej, vam priporočamo obisk spletne trgovine mojpaket.si, kjer poleg bogate ponudbe božičnih in novoletnih voščilnic ter razglednic, darilc za vaše najdražje in izdelkov za praznično okrasitev vašega doma, ki jih lahko kupite na poštah, vas vabijo tudi k nakupu v spletno trgovino www.mojpaket.si. Nudijo vam nakup na daljavo, vključno z dostavo naročenega blaga na želeni naslov. V spletni trgovini boste našli vse od kakovostnih igrač za otroke do izdelkov bele tehnike, računalnikov ter izdelkov za svoj dom.
Za letošnjo praznično mizo ali lepo božično darilo priporočajo komplet za odpiranje in hlajenje vina.

Moja dostava, moja izbira

Pričakujete paket? Ste opravili spletni nakup, izbrali mesto dostave, zdaj pa vam izbrana lokacija in čas dostave ne ustrezata več? Potem izkoristite storitev Moja dostava-moja izbira, kjer preko SMS ali elektronskega sporočila prejmete povezavo do aplikacije, kjer izberete spremembo lokacije ali datuma dostave paketa, tudi ko je ta že na poti k vam.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,669
28.06.2024 ob 07:32
3,913
16.07.2024 ob 13:46
33,809
20.06.2024 ob 23:19
1,236
14.07.2024 ob 19:34
572
20.06.2024 ob 18:14
Preberi več

Več novic

New Report

Close