Kako modro začeti nov dan?

anonimni uporabnik, 23. oktober 2018
Ostalo

Kaj je naša prva misel, ko se zjutraj zbudimo?
Na kaj ali na koga najprej pomislimo?
Iskreno si odgovorimo na ti vprašanji. Ker določata potek prihajajočega dne.

  • Kreatorji smo in izbiramo, vsako jutro znova.
  • Ali bomo svoj dan zapeljali v plus ali v minus.
  • Ali bo tekel v skladu z nami ali si bomo na poti delovanja ustvarjali ovire in težave.

Na žalost nas niso naučili, kako ravnati s seboj.

Kako se slišati in upoštevati sporočila našega telesa. Kako zjutraj poleg »zunanjega« opraviti tudi notranje čiščenje, ker je bistvo vsega znotraj nas.

Če torej vstajate tik pred zdajci, skočite iz postelje, ne da bi se prej naravnali za nov dan, in za nameček morda niti ne zajtrkujete, hm, ste že v stresu. In kako, prosim, potem pričakujete, da bo vaš dan potekal mirno, ustvarjalno in v potrpežljivem odzivanju na številne preizkušnje, ki se bodo neizogibno pripeljale do vas? Ni šans. 

Čez dan, ko se stresne situacije samo še stopnjujejo, se pregrevamo, znižujemo svojo energijsko raven in naposled – zbolimo.

Kako naj torej zastavimo svojo jutranjo rutino, svoj jutranji »obred«, da utečenega življenja in navad ne postavimo čisto na glavo? Kako se postavimo »na špuro«, kot temu pravim jaz? Si omogočimo, da se skozi dan čim manj poškodujemo?

Prav nič zapleteno ni, a zahteva doslednost, nekaj časovnice in predvsem trening

Vsak pri sebi prav dobro ve, za koga in za kaj mora zjutraj poskrbeti. Razen za sebe, mar ne? In temu naposled prilagodi tudi jutranji ritual.

Zelo pomembna je čisto prva misel. Zelo. Torej se potrudimo, da bo resnično pozitivna, v stilu … Fuuu, sem ok, zmorem, fajn dan je pred mano. Ker si ga zaslužim, ker vem, da z mislimi kreiram. Afirmacij je na spletu in v knjigah ogromno, poiščimo jih in izberimo tiste, ki nam resnično »sedejo«, prijajo.

Še v postelji se nežno pretegnimo in počasi vstanimo. Popijmo kozarec ali dva mlačne vode z limoninim sokom ali s solnim cvetom. Hidriranost je za naše telo še kako pomembna!

Nato WC, predvidevam, in nasmeh podobi v ogledalu ter za nameček še kakšna pozitivna misel.

Potem potrepljajmo svoje meridiane in si zmasirajmo ledvički. Privoščimo si nekaj globokih vdihov in izdihov, po možnosti posebne zvoke za notranje organe. Pa malo telovadbe, a nežno, prosim. Morda pozdrav soncu, tibetanske vaje, nekaj joge, tai chija …

Pozajtrkujmo v skladu z letnim časom ter uredimo tudi svojo zunanjost, sebe in za kogar moramo poskrbeti … In hop v nov dan!

Na način, ki sem ga opisala, vstajam že leta. Zato lahko zagotovim, da prav hitro postane navada – kot vdih in izdih. Tako zelo preprosto je, a nam preko celega dne prinaša nepričakovane, čudovite obresti … Nobenega izgovora ni, da si tega zjutraj ne bi privoščili. Naj pač budilka zapoje tistih 20 minutk prej.

Svetujem vam, da se novega rituala lotite čez vikend, ko ste bolj »na izi«. Pri tem vam želim moči, poguma in vztrajnosti. Nagrada je namreč velika – mir, ljubečnost, radost, hvaležnost … in tudi zdravje se izboljša.

Poskusite in mi sporočite, kakšni so občutki. Zjutraj in skozi ves dan.
Srečno na poti!

Irena Brglez
Svetovalka celostnega načina življenja
Več info:
[email protected] 
www.facebook.com/aartemidaa

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 13:46
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close