Zavarujte kraj dogodka, poiščite morebitne ponesrečence in pokličite 112

anonimni uporabnik, 11. september 2018
Ostalo
NMP ZD Kamnik

Vsak, ki je opravljal izpit za avto, je moral opraviti tudi tečaj in test iz prve pomoči, ki zajema osnovno znanje ravnanja ob nesrečah. To znanje lahko obvaruje poškodovanca pred poslabšanjem stanja ali celo reši njegovo življenje.

Se še spominjate osnov in imate pogum, da prvi pristopite k ponesrečencu, ga ustrezno zavarujete pred možnostmi dodatnih poškodb, preverite njegove življenjske znake in znate oskrbeti morebitne poškodbe? Če ste odgovorili trikrat da, ste v manjši skupini ljudi.

Izkušnje ob nesrečah namreč kažejo, da se ljudje preveč prestrašeno lotevajo prve pomoči in da je velik vzrok za to v strahu, da bi naredili kaj narobe in v prenizkem zaupanju v svoje znanje.

Ljudje radi pomagajo predvsem z nasveti

V pogovoru z urgentnim zdravnikom, Sašo Reboljem, dr. med. smo izvedeli, da ljudje imajo veliko željo pomagati, ampak jih je strah narediti prvi korak. Zdravnik svetuje, da v takšnih okoliščinah lahko vedno pokličete na telefonsko številko za klic v sili 112. Usposobljena oseba vam bo posredovala informacije in napotke, kako ukrepati.

V Društvu za srce in drugih organizacijah po Sloveniji redno organizirajo tečaje temeljne prve pomoči obsega in tečaje temeljnih postopkov oživljanja tako odraslih kot dojenčkov in malih otrok. Namen tečajev je, da se udeleženci naučijo, osvežijo in obogatijo znanje ter veščine s področja temeljnih postopkov in prepoznavanja ter pravilnega ukrepanja ob nekaterih nujnih stanjih ljudi v življenjski ogroženosti.

Prijave in več informacij:
Za več informacij so vam na voljo tudi po telefonu: 01/234 75 55 ali po e-pošti: [email protected].

Preverite svoje znanje prve pomoči

Vabimo vas, da preverite svoje znanje in izpolnite vprašalnik, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav v okviru projekta “Pristopim prvi”.

// <![CDATA[
iFrameResize({log:false, checkOrigin:false, enablePublicMethods: true })</

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,478
18.07.2024 ob 02:15
113,029
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close