Javna tribuna: Kako in kdaj izbrati otroku prvi mobitel?

Kdaj je pravi čas, da otroku kupimo prvi mobitel? Kako postaviti pravila? In kakšen mobitel otroku sploh kupiti? To je le nekaj vprašanj, s katerimi se ukvarjamo starši. Zaradi varnosti je za starše pogosto »pravi čas« takrat, ko otrok začne sam hoditi v šolo, kar pa ni nujno tudi pravi čas za otroka. Zato se nemalokrat ob odločitvi posvetujemo s prijatelji, znanci ali sodelavci.

Otroci so odprti in lastnosti mobitela hitro osvojijo, seveda pa želimo imeti starši nadzor tudi nad stroški porabe. Veliko staršev se zato najprej odloči za predplačniški mobilni paket, kar pomeni, da lahko otrok za mobilne storitve (klice, SMS sporočila in dostop do interneta) porabi le toliko, kot mu to omogoča stanje na računu. Na ta način se otrok lahko hitro nauči tudi preudarno razpolagati s sredstvi na svojem računu.

O vsem tem se bomo pogovarjali v javni tribuni s strokovnjaki Telekoma Slovenije in organizacije Logout. Logout je namreč zasnoval, Telekom Slovenije pa podprl, projekt »Moja prva pogodba«, ki je namenjen osveščanju o zdravi, odgovorni, uravnoteženi, varni, poučni in konstruktivni uporabi mobilnih naprav ter informiranju in pomoči staršem pri vzgoji otrok v digitalnem svetu. V ta namen so pripravili smernice za starše, pa tudi pogodbi, ki ju starši podpišejo z otrokom ali mladostnikom, ki opredeljuje pravila uporabe mobitela.

 

Vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 22. 8. 2018 ob 11h na forumu Starševski čvek.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 12:11
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close