Predavanje Izgorelost brez cenzure – celostni vidik

anonimni uporabnik, 27. april 2018
Ostalo

V izogib pospeševanju tempa, s katerim drvimo v izgorelost, je predavanje v začetku maja, izjemnega pomena. Namenjeno je sistemski predstavitvi poti od trenutka, ko se pojavijo simptomi stresa, do trenutka, ko se ti spremenijo v simptome izgorelosti. Ponuja celosten pogled preventive: kako prepoznati zgodnje simptome in kaj z njimi narediti kot tudi zdravljenje iz medicinskega in psihodinamskega vidika.

Mojca Zvezdana Dernovšek, psihiatrinja in Urška Battelino, psihoterapevtka psihoanalitične smeri, razvijata pristop za zagotavljanje celostne obravnave oseb z izgorelostjo.

Tako sodelovanje obeh strok omogoča ljudem farmakoterapijo, vedenjsko-kognitivno terapijo ter skupinsko in individualno psihoanalitično usmerjeno terapijo. Njuni klienti izpred treh let, ko sta v praksi pričeli sodelovanje, so svoje stanje pogosto opisovali kot življenje znotraj matrice. Iz nje so uspešno izstopili in ponovno zaživeli človeka vredno življenje.

Svoje znanje bosta delili na predavanju Izgorelost brez cenzure – celostni vidik.

Kdaj: Četrtek, 10. maj 2018 od 17:30 – 20:00
Kje: Pravna fakulteta, Poljanski nasip 2, Ljubljana

V izogib pospeševanju tempa, s katerim drvimo v izgorelost, je predavanje namenjeno sistemski predstavitvi poti od trenutka, ko se pojavijo simptomi stresa, do trenutka, ko se ti spremenijo v simptome izgorelosti. Predavanje ponuja celosten pogled preventive: kako prepoznati zgodnje simptome ter kaj z njimi narediti, kot tudi zdravljenje iz medicinskega in psihodinamskega vidika.

Kot pravi Milan Kundera, da ko se stvari odvijajo prehitro, nihče ne more biti prepričan o ničemer, niti o sebi. Za trenutek se ustavimo in poglejmo, kam drvimo.

Vsebina predavanja:

17.30  Aljoša Bagola, kreativni direktor na agenciji Pristop 
V svojem predavanju bo predstavil, kako mediji, blagovne znamke, filmska industrija in splet ne nujno pozitivno oblikujejo in usmerjajo obnašanje milijard ljudi po celem svetu. Razkril bo, kako je pri tem pripovedovanje zgodb še vedno eno ključnih orodij ter izpostavil pasti in izzive družbenih medijev za naše kakovostno počutje.

18.15  Andreja Verovšek in Anja Vogrič, Zavod Med.Over.Net
Predstavitev akcije Ustavi se! 2018 – Z javno pobudo »Ustavi se!« Med.Over.Net v sodelovanju s partnerji opozarja na prehiter tempo življenja, njegove posledice in odkriva vzroke za to.

18.45  Mojca Zvezdana Dernovšek, psihiatrinja in Urška Battelino, psihoterapevtka psihoanalitične smeri
Kako prepoznati zgodnje simptome izgorelosti ter kaj z njimi narediti, kot tudi zdravljenje iz medicinskega in psihodinamskega vidika.

Mojca Zvezdana Dernovšek

Mojca Zvezdana Dernovšek je redna profesorica na Katedri za psihiatrijo Medicinske fakultete v Ljubljani, doktorica znanosti in specialistka psihiatrije z dolgoletnimi kliničnimi izkušnjami na področju duševnega zdravja. Zaposlena na inštitutu Karakter in v Zdravstvenem domu Sevnica. Njeno delo sega na vsa področja povezana z napredkom v duševnem zdravju, med drugim je bila med leti  2002 in 2005 kot raziskovalka delno zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, oddelek za duševno zdravje, v letih 2005 do 2009 kot vodja raziskovanja na Inštitutu Ozara, od leta 2010 pa je koordinatorka WHO, za področje duševnega zdravja, od leta 2012 razvija algoritem zdravljenja obsesivno – kompulzivne motnje v sodelovanju s psihoterapijo. Vidno vlogo pa zaseda tudi v izobraževanju rizičnih poklicnih skupin izpostavljenih stresu in izgorelosti.

Urška Battelino

Urška Battelino je magistra psihoterapije, psihoanalitična psihoterapevtka, supervizorka in učna analitičarka z diplomo European Confederation of Pscychoanalytic Pscychotheraphies (ECPP), magistrirala je na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Dela v privatni praksi individualno in skupinami, ter je predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost SFU v Ljubljani.

Aljoša Bagola

Aljoša Bagola, kreativni direktor na agenciji Pristop, že skoraj dvajset let ustvarja največje trženjske projekte v Sloveniji in v regiji. Za svoje delo je doslej prejel več kot 150 nagrad in priznanj na domačih in svetovnih oglaševalskih festivalih. Je predavatelj in kolumnist.

Cena : 10,00€
Prijave (število mest je omejeno)  >>>

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close