Naj vas alergije spomladi ne zadržijo v prostorih

anonimni uporabnik, 24. april 2018
Ostalo

Pomlad! Za mnoge to pomeni: končno grem lahko spet ven. Za druge pa: pozor, cvetni prah!

Raziskave kažejo, da kar 16 % ljudi trpi za alergijo na cvetni prah oz. senenim nahodom.

Doslej je prevladovalo mnenje, da cvetni prah pride v telo predvsem skozi ustno in nosno sluznico. Danes pa vemo, da lahko prodre v organizem tudi skozi kožo. To se zgodi zlasti v primeru oslabljene bariere kože.

Nepoškodovana bariera kože pa nasprotno deluje kot zaščitni oklep proti alergenom. Negovalni izdelki Eucerin pomagajo stabilizirati bariero kože. Študije kažejo, da pri uporabi pH5 losjonov in krem skozi kožo prodre do 93 %* manj cvetnega prahu. Tako se zmanjša obremenitev telesa s cvetnim prahom in posameznik lahko brezskrbno uživa v najlepšem letnem času.

Pomembno je torej, da prodiranje cvetnega prahu v telo preprečimo, kolikor je mogoče. Zato moramo zaščitno bariero kože okrepiti z ustrezno nego.

Kaj pomaga pri alergiji na cvetni prah?

6 nasvetov za boljše počutje:

1. Večerno čiščenje
Pred spanjem temeljito sperite cvetni prah s kože in las, npr. z Eucerin DermoCapillaire pH5 šamponom.
2. Območje brez oblačil
Kdor zvečer oblačila odloži že pred spalnico, enostavno prepreči vstop številnim vrstam cvetnega prahu.
3. Negovalni obred za kožo
Ali ste vedeli, da redna uporaba kreme, npr. Eucerin pH5 ali UltraSENSITIVE kreme, okrepi naravno bariero in obrambne mehanizme kože? Tako v kožo prodre do 93 %* manj cvetnega prahu.
4. Sveža posteljnina
Pogosto menjavanje posteljnine v obdobju cvetnega prahu je koristno, saj se na njej lahko nakopiči veliko cvetnega prahu.
5. Izberite čas v katerem zračite stanovanje
Koncentracija pelodov je  na deželi najvišja zjutraj, v urbanih okoljih pa zvečer. Izberite primeren čas npr. zvečer med 19. in 24. uro, v mestu zjutraj med 6. in 8. uro.
6. Očistite cvetni prah v stanovanju
Pogosto sesanje preprog, blazin in zaves pomaga zmanjšati koncentracijo cvetnega prahu. Redno menjajte filter v sesalniku.

Nad težave z alergijami tudi z medicinsko  kozmetiko Eucerin® pH5 – PRIPOROČILO strokovnjakov

Eucerin, dermatološko, nega, občutljiva koža

Izdelki Eucerin pH5 s ključnimi aktivnimi sestavinami aktivirajo zaščitne mehanizme kože, kar krepi lastno zaščitno funkcijo. Ta je ključna v obrambi pred prodiranjem alergenov skozi kožo.

Za izbrane pH5 izdelke in linijo UltraSensitive pa je svoje priporočilo za uporabo na občutljivi koži in koži pacientov z alergijami dala tudi skupina neodvisnih strokovnjakov v Nemčiji, pod imenom DHA = nemško združenje za kožne alergije.

Le-to je bilo ustanovljeno leta 1984, je neprofitna organizacija ustanovljena s strani pacientov s kožnimi boleznimi, alergikov in zdravnikov specialistov. Organizacija DHA daje svoj pečat in priporočilo zgolj izdelkom, za katere je dokazana učinkovitost zmanjševanja negativnih posledic zdravstvenih težav povezanih s kožo in alergijami.

 

Vir: Data on file Beiersdorf, april 2018

* Študije in vivo in in vitro o uporabi negovalnega izdelka Eucerin® pH5 losjon za zmanjšanje prodiranja alergenov cvetnega prahu v dlačne mešičke, 2009

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,483
30.03.2024 ob 10:27
297,670
15.08.2024 ob 11:23
113,030
14.08.2024 ob 19:34
Preberi več

Več novic

New Report

Close