Medical – sejem zdravstva od 17. do 19. aprila 2018

anonimni uporabnik, 20. marec 2018
Ostalo

Sejem sodobnega zdravstva bo od 17. do 19. aprila 2018 potekal v Gornji Radgoni, tako za strokovno kot laično javnost.

Sejem MEDICAL je mednarodni sejem sodobnega zdravstva, ki bo od 17. do 19. aprila 2018 potekal v Gornji Radgoni. Namenjen je strokovni in laični javnosti.

S svojim razstavnim programom in dogajanjem nagovarja tako medicinsko osebje in strokovne delavce, kot tudi bolnike in tiste, ki skrbijo za svoje in za zdravje bližnjih.

Predstavljamo vam dejavnosti, ki jih bo sejem obsegal:

Zdravi poudarki

V letu 2018 bo sejem MEDICAL odgovarjal na vprašanja dolgožive družbe, dolgotrajne oskrbe in celostne obravnave pacienta. Skrbel bo za zdravje na delovnem mestu in vključevanje gibalno in senzorno oviranih oseb v vsakdanje življenje. Ponujal bo najsodobnejše medicinske in rehabilitacijske pripomočke, instrumente, naprave in storitve, zdravila, preparate in dietetiko. Opozarjal bo na pomen preventive, zdravega življenjskega sloga in bivanja, zdravilstva in integrativne medicine. Posebna pozornost bo posvečena prikazu inovacij in novih tehnologij v zdravstvu, digitalizaciji in projekta Bionski človek.

Bionski človek

Razstava Bionski človek bo predstavila nove podporne tehnologije v sodobni medicini, dinamične vsadke, črpalke in senzorski sistem, ki združuje raziskovalne dosežke bionike, mikro- in nanotehnologij. V okviru predstavitve bodo predstavljene tehnologije: MEMS, BioMEMS, NEMS, MOEMS in druge. Predstavljen bo tudi nadgrajeni bionični človek – lutka za izobraževalne namene, predvsem bodočih inženirjev bionike in medicinske tehnike. Laboratorij za sistemsko programsko opremo, ki ga na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru vodi prof. dr. Aleš Holobar, bo predstavil vmesnike za neinvazivno spremljanje in vizualizacijo aktivnosti skeletnih mišic med rehabilitacijo in vadbo. Predstavitev novih tehnologij in inovacij podpira tudi Direktorat za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Ob razstavi bo inženir Janez Škrlec organiziral spremljevalne predstavitve novih tehnologij in inovacij v medicini. Na otvoritveni dan, 17. aprila 2018, bo na razstavnem prostoru potekala medijska predstavitev tehnoloških dosežkov v medicini, ki imajo izreden pomen tudi v svetovnem merilu.

Zdrave predstavitve

MEDICAL omogoča in vzpodbuja izmenjavo izkušenj med proizvajalci, ponudniki in uporabniki medicinskih izdelkov in storitev. Povezoval jih bo s poslovnimi predstavitvami, strokovnimi srečanji, s strokovnimi medicinskimi svetovanji ter s praktičnimi zdravstvenimi delavnicami. Obiskovalcem bo ponudil obilico zdravega dogajanja in koristnih strokovnih nasvetov.  Zagotavljal bo strokovno podporo invalidom, bolnikom z različnimi kroničnimi boleznimi in njihovim svojcem. Predstavil bo učinkovite preventivne programe za odrasle ter promoviral telesno dejavnost za zdravje. Obiskovalci bodo lahko na enem mestu opravili številne meritve zdravstvenih parametrov, darovali kri na krvodajalski akciji, poskrbeli za dobro počutje ob izbrani ponudbi dietetičnih in zdravih jedi v Zdravi kuhinji.

Stroka za zdravje

V torek, 17. aprila se bodo po otvoritveni slovesnosti v organizaciji Zdravniške zbornice Slovenije in NIJZ srečali zdravniki na strokovnem posvetu o inovativnih pristopih v zdravstvu. V organizaciji Ministrstva za zdravje bo sledila okrogla miza  Aktualni izzivi v trenutni ureditvi dolgotrajne oskrbe. Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, Združenje laboratorijske zobne protetike Slovenije vabi na okroglo mizo o dostopnosti zobozdravstvenih storitev. V organizaciji Rdečega križa Slovenije bo potekalo regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči.

V sredo se bodo v organizaciji svojega strokovnega društva in NIJZ srečale medicinske sestre in spregovorile o svoji vlogi v lokalni skupnosti, ki sega od rojstva do zrelosti. V dvorani 4 bo v organizaciji Rdečega križa Slovenije potekala krvodajalska akcija.

V četrtek bo v organizaciji Združenja za integrativno medicino potekala javna konferenca o odnosu medicine, zdravilstva in znanosti. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije bo predstavil program »Farmacevtsko svetovanje«, ki nudi zdravnikom družinske/splošne medicine strokovno podporo pri obvladovanju težav z zdravili.

V organizaciji URI – SOČA, Centra za poklicno rehabilitacijo Enota Murska Sobota, bo na sporedu strokovno srečanje o zaposlovanju oseb z različnimi invalidnostmi.

Napovedana so tudi predavanja in delavnice na temo stresa na delovnem mestu in za upokojence, o konoplji v zdravstvene namene, preventivi za otroke ter predavanje o pravilnem odnosu mladih do vina, na katerem bosta sodelovala 22. Vinska kraljica Slovenije, Katarina Pungračič  ter Docent dr. Bojan Krebs, dr. med.

Zdrave predstavitve na odru v hali A

Vsak dan od 10.00 do 17.00 ure bodo na odru v hali A potekale izobraževalno praktične delavnice razstavljavcev, združenj in društev bolnikov ter zdravstvenih strokovnjakov. Nekatere od najzanimivejših tem bodo: nega brez vode, pravilno merjenje krvnega tlaka,  pomoč pri bolečini v sklepih in mišicah, pravilno izvajanje vaj za krepitev mišic medeničnega dna, zmanjševanje tveganja za demenco, vaje in igre za ohranjanje kognitivnih sposobnosti, samopomoč z refleksoterapijo dlani pri inkontinenci in pri zaprtju z vidika Kitajske tradicionalne medicine in Dao metafizike, intimna nega, izzivi sladkorne bolezni, pravilno merjenje telesne temperature …

Strokovni program >>

Več informacij:

MEDICAL organizira Pomurski sejem v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Tesno pa sodeluje tudi s krovnimi državnimi institucijami, zavodi, zvezami, društvi bolnikov in humanitarnimi organizacijami, ki zagotavljajo bogato, s stroko in izkušnjami podprto dogajanje.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
17.07.2024 ob 04:35
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close