Za jasen pogled se priporočajo nekirurški postopki dviganja vek

anonimni uporabnik, 26. februar 2018
Ostalo

Z leti pride do neizogibne povešenosti vek, kar v Polikliniki Poliderma rešujejo z nekirurškimi preventivnimi postopki.

Z leti pride do neizogibne povešenosti vek, saj vezivno tkivo postaja šibkejše. Zaradi povešanja vek se oko »zapira«, kar zastira jasen pogled. Doslej je bila edina možnost za popravke vek operacija, imenovana blefaroplastika. Zaradi razvoja tehnologije pa lahko zdaj povešanje vek tudi preventivno preprečujemo in ni treba čakati, da se veke že povesijo.

Preventivne postopke za preprečevanje povešenosti vek se priporoča po 35 letu starosti. Nekirurški dvig vek se uporablja za dvig malo do srednje povešenih vek. Za trajnost posega je priporočljivo preventiven postopek ponavljati enkrat na leto. Če se začne s preventivnimi postopki, morda operacija niti ne bo potrebna. Ko smo dvignili pokrove in odprli oči, za najboljše rezultate priporočamo, da zdravimo gube okoli oči.

V ponudbi storitev Poliklinike Poliderma je več možnosti nekirurških postopkov, ki imajo v primerjavi s kirurškimi mnogo prednosti.

Nekirurške metode na Polikliniki Poliderma:

PLASMAGE ali PLEXR

Blefaroplazma – nov koncept dviga očesnih vek:

  • Neinvazivna metoda
  • Popolna za vse oblike obraza
  • Hitro okrevanje
  • Občudovanje vzbujajoči rezultati

Pri napravah Plasmage in Plexr se uporablja igla, iz katere izhaja plamen oz. plazma, vendar se – v nasprotju z blefaroplastiko – igla ne dotika kože, temveč se ta segreje s približevanjem igle in se tako veka dvigne. Prednost nekirurških postopkov je, da poleg dviga vek spodbudijo tudi tvorbo novega kolagena, torej pomlajevanje kože vek.

Z uporabo obeh metod opazno pomladimo veke, vendar Plasmage nudi več možnosti in daje boljše rezultate kot Plexr.

Med posegom se uporablja lokalna anestezija, okrevanje pa traja od tri do pet dni. Večinoma zadostuje ena terapija, v redkih primerih pa se mora ponoviti. Prvi rezultati so vidni po 30 dneh in se sčasoma še izboljšujejo. Učinek traja povprečno najmanj tri do pet let. Poseg se lahko neomejeno ponavlja.

THERMI

Prednost naprave Thermi je uporaba tanke igle (tanjše od igle za dermalna polnila), s katero se z radijskimi valovi veke podkožno segrevajo in dvignejo, obenem pa se koža pomladi. Dvig vek se opravi v enkratnem posegu v lokalni anesteziji, rezultati pa so opazni v tridesetih dneh in se sčasoma še izboljšujejo. Učinek traja povprečno najmanj tri do pet let.

J PLASMA

Izmed vseh naštetih naprav J Plasma najbolje napne oz. dvigne veke, in to z le enim posegom v lokalni anesteziji. Naprava J Plasma v nasprotju s plazmo naprav Plexr in Plasmage uporablja plazmo plina helija. Okrevanje traja od osem do deset dni. Poseg se običajno opravi v sklopu terapije celotnega obraza, saj ta naprava zmore veliko več kot le dvig vek.

CO2 LASER – FEMI TIGHT

CO2 laser je najnovejša metoda, ki jo je kot raziskovalni zdravnik utemeljil naš dr. Kaliterna. Pri tem postopku se uporablja lokalna anestezija v obliki kreme. Cilj je z laserjem odstraniti točkaste poškodbe kože, med katerimi je nepoškodovana koža. Sam laser ima močan učinek napenjanja kože.

Kirurški poseg oziroma blefaroplastika

Pomanjkljivosti blefaroplastike v primerjavi z nekirurškimi metodami dviga vek:

  • Koža na vekah ostane nespremenjena, postarana in slabše kakovosti.
  • Čeprav so veke napete, so videti utrujene, ker koža ni pomlajena.
  • Kirurški poseg pogosto pusti brazgotine.
  • Okrevanje traja okoli sedem dni, pogosto pride do otekanja in modric.
  • Pogosto je treba opraviti tudi dodatni poseg korekcije obrvi.

Blefaroplastika je kirurški poseg, s katerim se odstrani odvečna koža na vekah, robovi vek se zašijejo in obenem se veke dvignejo in napnejo. Vendar zunanja podoba vek žal ostaja enaka in vzbuja videz utrujenosti. Če operacija ni dobro opravljena, so veke videti nenaravno. Če kirurg nima dovolj izkušenj, pride pogosto do zapletov. Brazgotina ostane po celotni dolžini veke.

Učinek operacije ni trajen, poleg tega pa operacije ni mogoče pogosto ponavljati. Največja težava je, da do povešanja vek pride zaradi izgube podkožnega maščobnega tkiva v območju obrvi, zaradi česar se obrvi spuščajo in veke z njimi vred. Zato je treba pred posegom preveriti, ali se obrvi povešajo, in v tem primeru najprej korigirati obrvi, saj se s tem posegom oko odpre. Obrv se oblikuje in dvigne z dermalnim polnilom, biostimulatorji kolagena, mezoniti, nitkami Silhouette soft, lastnim maščobnim tkivom, Botoxom in napravo Thermi, ki podkožno segreje in dvigne veko. Poseg se opravi v lokalni anesteziji.

 

Tu si lahko ogledate postopek dviganja vek z napravo Plexr:

 

Tu si lahko ogledate rezultat postopka dviganja vek z napravo Plexr:

 

Rezultati nekirurških metod dviganja vek na Polikliniki Poliderma:

 

Kontakt:

Poliklinika Poliderma
Telefon:  +385 (0)1 4828 961
Fax:  +385 (0)1 4827 780
E-mail:  [email protected]

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close