Vaša pot do naravnega nasmeha

anonimni uporabnik, 07. februar 2018
Ostalo

Med najbolj priljubljenimi sanacijami zob so v dandanašnji estetski stomatologiji keramične luske (veneers). Gre za …

Zobne luske – VENEERS

Med najbolj priljubljenimi sanacijami zob so v dandanašnji estetski stomatologiji keramične luske (veneers). Gre za tanke keramične lističe, ki se pritrdijo na sprednjo površino zob, z njimi pa lahko popravimo obliko, velikost, položaj in barvo zob. Danes so luske idealen način za doseganje skladno oblikovanih zob in naravnega nasmeha in so v našem centru med najbolj iskanimi posegi.

Pacienti nas pogosto sprašujejo, kdaj je mogoče namestiti luske na zobe.

Treba je poudariti, da morate izpolnjevati določene pogoje, da pridete v poštev za tovrsten poseg. Najboljše je, če imate svoje naravne zobe lepo negovane in v njih ni večjih zalivk. Močno poškodovani zobje ali zobje z obsežnimi zalivkami niso primerni za to terapijo; v takem primeru priporočamo izdelavo zobnih kron.

Z luskami odpravimo naslednje težave:

  • neustrezno barvo zob
  • okrušene zobe
  • vrzeli med zobmi
  • nepravilen položaj zob
  • različno dolžino zob

Kakšen je poseg?

Najprej se posvetujete z zobozdravnikom. Seznanjeni morate biti z omejitvami lusk in se zavedati, da niso primerne za vse. Če zobozdravnik oceni, da so vaši zobje primerni za to terapijo, vam bo pojasnil celoten postopek ter vas fotografiral. S slikami „prej in potem“ je mogoče najbolje videti, kakšen rezultat dajejo luske.

Poseg se opravi v lokalni anesteziji, pri čemer z zob obrusimo sklenino do globine približno 0,5 mm. Nato naredimo odtis zob, na podlagi katerega se izdelajo keramične luske. Do njihove namestitve je običajno treba nositi začasne luske.

Ko so luske izdelane, zobozdravnik preveri njihovo barvo, obliko in velikost. Če je vse v redu, se zobje temeljito očistijo in pripravijo na cementiranje. Sledi cementiranje lusk, ki se močno prilepijo na zobe in s tem omogočijo privlačen in naraven videz zob.

Prednosti zobnih lusk:

  • minimalno brušenje sklenine (pribl. 0,5 mm)
  • ne spremenijo barve
  • ne vplivajo na dlesni
  • naravni videz

Po zacementiranju lusk je treba letno preveriti oz. spremljati zdravje vaše ustne votline in stanje lusk. Paciente opozorimo, naj opustijo slabe navade, kot so grizenje nohtov in žvečenje ledu ter sploh vse navade, ki škodujejo že naravnim zobem, še tem bolj pa protetičnim nadomestkom.

ROTIM MEDICAL CENTER – z vami že 25 let

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close