Psihologija obdarovanja in … 10 nasvetov za lepša darila

anonimni uporabnik, 05. december 2017
Ostalo

Vrednost darila ni pomembna. Če imate prijatelja, prijateljico, ki obožuje določeno jed, mu lahko podarite recept za …

Ne glede na sezono in priložnost upoštevajte teh 10 pravil, ko izbirate darilo.

1. Nikoli ne podarite denarja, v nobeni obliki. Če podarite denar, človek nehote dobi občutek, da se zanj niste potrudili, razmislili o željah.

2. Vrednost darila ni pomembna. Če imate prijatelja, prijateljico, ki obožuje določeno jed, mu lahko podarite recept za to jed v kaligrafski pisavi ter hkrati povabite, da jo pripravite enkrat skupaj.

3. Preden se lotite nakupa za določeno osebo, pomislite, če je ta kdaj v pogovoru omenila, da si nekaj želi, ali pa ste videli, da po spletu išče določeno stvar. Pomembno je, da ste izvirni, in ne pozabite, gre za malenkost. Pomemben je občutek, ki ga obdarovanec dobi, ko prejme darilo. In to je, da ste ga poslušali in razmišljali o njenih/njegovih željah.

4. Na splošno doživetje pusti večji vtis kot materialne dobrine. Posebne masaže, skok s padalom, tečaj ličenja, vstopnice za koncert ali predstavo, posebne masaže. Vsa ta doživetja ostajajo v našem spominu dlje. Seveda pa je odvisno od človeka, ljubitelj vina bo vesel steklenice vrhunskega arhivskega vina, zbiratelj starih stripov bo navdušen nad posebno izdajo nekega stripa …Tudi to je izkušnja, le da je izbrana.

5. Če je oseba, ki jo obdarujete na tesnem s časom, pomislite, kako bi oseba, če na primer preživi veliko časa v avtu, ta čas bolje izkoristila. Lepo darilo so zgoščenke o zgodovini, za učenje tujega jezika.

6. Če je možno, darilo vedno zavijte. Za oba bo trenutek odvijanja darila vznemirjujoč in poseben. Tudi, če gre le za ovojnico, jo zavijte. Za ljubitelje avtomobilov izberite zavijalni papir z avtomobili, za ljubitelja živali, takšnega z ljubljenčki.

7. K darilu vedno priložite tudi čestitko z osebnim posvetilom. Ne kupujte generičnih voščilnic, lepše je, če napišete le nekaj svojih besed. V sporočilu uporabite spomine na skupna doživetja, vesele anekdote ali pa le »razložite« pomen darila.

8. Podarite lahko nekaj, v kar boste vključeni tudi sami, kot na primer vstopnice za gledališko predstavo, izlet. S tem osebi podarite občutek, da želite to doživetje deliti z njo, no pa še izgovor zase imate.

9. Čas je ključen. Ko predajate darilo, poskrbite, da imate vi in oseba, ki jo obdarujete dovolj časa ter uživate v izjemnih trenutkih. Po dobrem kosilu ali večerji, na primer.

10. Če je le mogoče, naj bo darilo presenečenje. Če ne, še vedno lahko naredite, da bo. Morda kupite neko zabavno malenkost ali pa darilo zavijete v večje škatle.

Vir: Psycholoy Today

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close