Javna tribuna: Pomagajmo otroku razviti notranjo motivacijo

anonimni uporabnik, 15. september 2017
Ostalo

V tokratni javni tribuni bomo govorili, kako pomagati otroku razviti notranjo motivacijo do vsega kar počne.

Glavni razlog, ki nas žene k dejanju in uspehu, je motivacija ali samomotivacija. Že od malih nog otroci hrepenijo po novem znanju in učenju, nekje do starosti 7 let, po tem pa potrebujejo spodbudo, da razvijejo notranjo ambicijo in vseživljenjsko ljubezen do vsega kar počnejo. V odraščanju, ko se prebijajo skozi različna obdobja v življenju, se najpogosteje naučijo, kaj jih motivira in kaj ne.

O notranji motivaciji govorimo, kadar se učimo zaradi notranjih, lastnih interesov. Po takšnem principu se učijo predvsem mlajši otroci, ki jih žene želja po odkrivanju.

Kadar pa se učimo zaradi obljubljene nagrade ali pričakovane kazni, pa govorimo o zunanji motivaciji. Ta tip motivacije začne prevladovati pri starejših otrocih, saj se učijo predvsem zaradi ocen in pričakovanj staršev. Čeprav oba tipa motivacije vplivata drug na drugega, je notranja motivacija pričakovano bolj učinkovita in trajna. Znanja, pridobljena z notranjo motivacijo, so stabilnejša, v primerjavi z zunanjo motivacijo, kjer se znanje hitreje izgublja.

Vabimo vas, da se nam pridružite, v ponedeljek, 18. 09. 2017, ob 11.00 uri, ko bo na forumu Starševski čvek na vaša vprašanja ali izkušnje povezane z razvijanjem otrokove notranje motivacije, z veseljem odgovarjala Leonida Mrgole iz Zavoda Vezal, refleksoterapevtka, družinska in partnerska svetovalka ter soavtorica knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.

V javni tribuni lahko postavite konkretno vprašanje, ali delite svoje osebne izkušnje. Pogovor bo odprt dan pred javno tribuno.

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close