Metoda Invisalign – revolucija v ortodontskem zdravljenju

anonimni uporabnik, 14. september 2017
Ostalo

Zravnajte svoje zobe in preoblikujte svoj nasmeh z najzanesljivejšo in najučinkovitejšo metodo Invisalign!

Poliklinika IMED je vodilna regionalna zasebna poliklinika, osredotočena na predel obraza, čeljusti in ust, pri čemer so vsi segmenti pokriti na specialistični ravni. Dejavnost Poliklinike IMED obsega maksilofacialno, rekonstrukcijsko in plastično kirurgijo, stomatologijo in zobotehnični laboratorij.

Poliklinika IMED je nastala leta 2009 z združitvijo maksilofacialne, rekonstrukcijske in plastične kirurgije, stomatologije in zobotehničnega laboratorija.
Vse od ustanovitve zagotavlja Poliklinika Imed svojim pacientom vrhunske storitve. Njeni strokovnjaki so se izobraževali in strokovno izpopolnjevali na Hrvaškem in v tujini, prav tako udeleženci in predavatelji redno sodelujejo na strokovnih kongresih.

Stalno izobraževanje strokovnega osebja Poliklinike IMED in profesionalnost ekipe zdravnikov ob sodobni tehnologiji omogočata vrhunske storitve. Osem specializiranih ambulant pod eno streho in lasten laboratorij zagotavljajo kakovostne in hitre storitve. Pacient je v Polikliniki IMED v središču dogajanja. Imedovi strokovnjaki imajo do vsakega pacienta večdisciplinaren pristop, ki ga prilagodijo vsakemu posamezniku.

Na Polikliniko IMED prihajajo pacienti iz celotne regije, poskrbljeno je, da so deležni vrhunskih storitev, zagotovljen pa jim je tudi prostor za okrevanje, da lahko v zelo kratkem času spet nadaljujejo svoje vsakodnevno življenje.

Zakaj izbrati prav Polikliniko IMED?

Vse dentalne posege vam ponujajo na enem mestu, s celotno diagnostiko v osmih sodobno opremljenih ordinacijah.
Osem zdravnikov dentalne medicine, vključno s specialisti s področja protetike, ortodontije, parodontologije, oralne kirurgije in anesteziologije, in lasten dentalni laboratorij.
Individualen, oseben pristop.

Ortodontija

Vodja oddelka za ortodontijo je prof. dr. Sandra Anić Milošević, profesorica na Stomatološki fakulteti Univerze v Zagrebu. Profesorica Anić Milošević se vrsto let ukvarja z znanstvenim in kliničnim delom, s katerim lepša nasmehe pacientov, ki jo obiščejo s celega sveta. Za njo je več sto uspešno rešenih najtežjih ortodontskih anomalij. Več primerov si lahko ogledate na našem spletnem mestu.

Ortodontija je specializirana disciplina dentalne medicine, ki se ukvarja s popravljanjem nepravilnega položaja zob in medčeljustnega odnosa. Za napačno postavljene zobe in čeljusti obstaja več razlogov: genetika, perzistentni mlečni zobje, prezgodnja izguba mlečnih zob, preveč ali premalo stalnih zob itd.

V IMED-u uporabljajo najsodobnejše ortodontske naprave in tehnike. Najpogosteje se pacienti odločijo za fiksno ortodontsko zdravljenje z estetskimi ali kovinskimi nosilci, v zadnjem času pa je vedno več povpraševanja po zdravljenju z metodo Invisalign.

Zdravljenje z metodo Invisalign

Zdravljenje z metodo Invisalign, kjer so standardni nosilci zamenjani s prozornimi opornicami, izdelanimi posebej za vsakega posameznika, predstavlja revolucijo v ortodontiji.

Najbolj prefinjena tehnologija omogoča zdravniku prikaz 3D-virtualnih modelov, s pomočjo katerih se izdela natančen načrt zdravljenja, v katerega so vključene vse faze sprememb položajev zob in s katerim je mogoče prikazati pričakovan rezultat po zaključku zdravljenja. Po natančnem časovnem načrtu zdravljenja se izdela tudi določeno število opornic, ki se menjujejo in postopoma premikajo zobe, nanje delujejo z vodoravno in navpično silo in jih po potrebi tudi obračajo (odvisno od posameznega primera). Ker so opornice prozorne, predstavljajo v primerjavi s klasičnimi nosilci veliko prednost, za doseganje najboljših rezultatov pa se priporoča nošenje od 20 do 22 ur na dan.

Prednosti aparata metode Invisalign:

–   Skoraj neviden.

–   Lahko ga odstranite in zobe ter aparat umijete, kadar koli želite.

–   Jeste lahko vse, saj ga med obrokom vzamete iz ust.

–   Zahteva manj obiskov ortodonta.

–   Brez neprijetnih kovinskih žic in nosilcev kot pri klasičnem fiksnem aparatu.

– Računalniška 3D-animacija poteka zdravljenja in končnega rezultata pred začetkom zdravljenja.

–   Zdravljenje oblikuje in izvede ortodont, ki se je udeležil posebnega usposabljanja za delo z metodo Invisalign.

Trajanje

Trajanje je odvisno od anomalije, najpogosteje pa traja manj časa kot klasično zdravljenje s fiksnim aparatom.

Videz

Invisalign je najbolj neviden aparat, saj gre za popolnoma prozorne folije, ki jih menjate vsaka dva tedna. Pacient vsako opornico nosi dva tedna, nato pa jo zamenja z naslednjo. Brez žic in nosilcev!

Praktičen aparat, ki ne povzroča bolečin in se zlahka odstrani.

Kako pogosto moram obiskati ortodonta?

Z metodo Invisalign lahko preoblikujete svoj nasmeh in zravnate svoje zobe z manj obiski ortodonta, zato je to popolno zdravljenje za paciente, ki živijo v tujini ali pogosto potujejo.

Kako se je z opornico?

Pri jedi se opornica vzame iz ust in spravi v posebno škatlico, ki jo dobite z aparatom. Po jedi zobe umijete in opornico vrnete v usta. Bolj praktično skoraj ne more biti!

Postopek

Je zelo preprost. V enem obisku opravimo diagnostiko in vam čez sedem dni na zaslonu prikažemo celoten potek zdravljenja in končni rezultat. Ko vzamemo odtis ali skeniramo zobe, ortodont izdela virtualni načrt zdravljenja s programsko opremo, s pomočjo katere vam lahko pred začetkom zdravljenja pokažemo, kako bodo vaši zobje videti po koncu zdravljenja.

Komu je namenjen?

Vsem, ki si želijo imeti lep nasmeh, preoblikovan z najsodobnejšo tehnologijo. Invisalign je metoda, primerna za otroke in odrasle.

Obstaja kaj, česar ne smem jesti?

Ne.

Zravnajte svoje zobe, preoblikujte svoj nasmeh in se pridružite več kot 3,5 milijona zadovoljnim pacientom, ki so prestali zdravljenje z metodo Invisalign.

Invisalign je zaščiteno ime, metoda pa je nastala kot rezultat dolgoletnih raziskav. Metoda Invisalign je najzanesljivejši in najučinkovitejši sistem brez konkurence.
Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close