Naši izvrstni zdravniki zdravijo kolena brez rezanja, z maščobo!

anonimni uporabnik, 01. september 2017
Ostalo

Metode z matičnimi celicami iz maščobnega tkiva pacientov danes omogočajo popolno okrevanje sklepov brez operacije.

ZDRAVLJENJE JE UČINKOVITO:
Sodobne metode zahvaljujoč matičnim celicam iz maščobnega tkiva pacientov danes omogočajo popolno okrevanje sklepov brez vsakršne operacije.

Leta je bilo zahtevno operativno zdravljenje vgradnje umetnega sklepa edina oblika pomoči za številne paciente z resnimi težavami.

Sodobne metode pa danes zahvaljujoč matičnim celicam iz maščobnega tkiva pacientov omogočajo, da sklep popolnoma okreva brez vsakršne operacije. V zagrebški Polikliniki Ribnjak so začeli to najsodobnejšo metodo zdravljenja uporabljati pred letom dni.

Lastnik Poliklinike, dr. Milan Milošević, pravi, da se lahko številni pacienti zahvaljujoč temu biološkemu zdravljenju popolnoma izognejo vgradnji umetnega kolka ali na primer umetnega kolena. Pri tem igrajo ključno vlogo matične celice iz maščobnega tkiva, za katere je znano, da so se sposobne preobraziti v katero koli vrsto celice v človeškem organizmu.

Lastnik Poliklinike, dr. Milan Milošević, pravi, da se lahko številni pacienti zahvaljujoč temu biološkemu zdravljenju popolnoma izognejo vgradnji umetnega kolka ali na primer umetnega kolena. Ključno vlogo igrajo matične celice iz maščobnega tkiva.

 

V ortopediji se uporablja maščobno tkivo pacientov, ker en gram maščobnega tkiva vsebuje 500-krat več matičnih celic kot kostni mozeg. Poleg tega se matične celice iz maščobnega tkiva starajo veliko počasneje, zato starost pacientov ne igra nobene vloge.

»Za to metodo ni nihče prestar«, pravi dr. Milošević.

Postopek izvedbe

Postopek se izvede tako, da se pacientu z liposukcijo odvzame maščobno tkivo s predela trebuha, se mehansko filtrira in vbrizga v boleč predel, matične celice pa nato obnovijo sklep. Dr. Milošević pravi, da se lahko kar 90 odstotkov ljudi s poškodovanimi sklepi zahvaljujoč biološkemu zdravljenju izogne operaciji.

Poleg te metode dr. Milošević zdravi poškodovane sklepe in tetive z avtologno kondicionirano plazmo (ACP). Ta način zdravljenja je odlična rešitev za športne poškodbe in za razne degenerativne spremembe na kolku, kolenu ali gležnju. Pri postopku se odvzame kri pacienta in se s centrifugiranjem loči plazma. V njej nato lastni dejavniki obnavljanja postanejo aktivni in plazma se aplicira na boleč predel.

Velika koncentracija dejavnikov obnavljanja bo povzročila večji pretok krvi na bolečem predelu, s tem pa tudi pretok koristnih snovi. Takšni pacienti bi v nasprotnem primeru morali imeti dolgotrajno fizioterapijo ali prestati operacijo. Za razliko od metode z matičnimi celicami iz maščobnega tkiva, ki se izvede samo enkrat, se metoda ACP izvede štirikrat (enkrat tedensko), včasih pa jo je treba po nekaj časa spet ponoviti.

Zdravljenje

Postopek obnove sklepa z matičnimi celicami iz maščobnega tkiva stane 3.000 evrov, dovolj pa je samo en obisk. Znesek je veliko manjši, kot je tisti, ki ga javno zdravstvo porabi za terapije, zahtevne operacije in bolniški dopust vsakega pacienta s poškodovanim kolkom in kolenom. Postopek zdravljenja s krvno plazmo stane 650 evrov na sklep, znesek pa vključuje postopek, preglede, kontrole in ultrazvočni pregled.

Za več informacij obiščite spletno stran Poliklinike Ribnjak.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 14:41
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close