Sabina Gombač, moderatorka na portalu Med.Over.Net

anonimni uporabnik, 13. junij 2017
Ostalo

Predstavljamo vam novo strokovno moderatorko na Med.Over.Net, Sabino Gombač, dipl. int. psihoterapevtko.

Predstavljamo vam novo moderatorko na portalu in forumih Med.Over.Net, Sabino Gombač, univ. dipl. soc. ped., dipl. integrativna psihoterapevtka. Dela kot psihoterapevtka v zasebni praksi z odraslimi posamezniki, ki se soočajo s posledicami travmatskih dogodkov, tesnobo, strahovi, izgorelostjo, depresijo, izgubo in drugimi težavami, ki vplivajo na njihovo življenje.

 

“Čustva niso nevarna, ne bojte se jih izraziti.”

Sabina Gombač, univ. dipl. soc. ped., dipl. integrativna psihoterapevtka

Na pot raziskovanja duševnosti in vpliva le-te na naše delovanje jo je vodilo osebno zanimanje za človeka in njegovo ravnanje v določenem družbenem kontekstu. Kot socialna pedagoginja je pridobila celosten pogled na delovanje posameznika in se srečala s številnimi ranljivimi posamezniki, ki so potisnjeni na rob družbe. V zavedanju naše ranljivosti in želji ponuditi posamezniku kvalitetno pomoč v njegovi stiski, se je odločila za študij integrativne psihoterapije, kjer se je preko teoretičnega znanja in osebne izkušnje soočila z globinami naše duševnosti ter kako le-ta vpliva na naše življenje. Ob tem je spoznala pomen psihoterapije, ki s pogledom vase omogoča večje zavedanje sebe, predelavo bolečih spominov in daje priložnost za oblikovanje novih poti v življenju.

Ob zaključku študija je pridobila certifikat Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA) in Evropske zveze za integrativne psihoterapije (EAIP). Ima tudi evropsko diplomo iz psihoterapije pri Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP). Je članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SKZP) in Slovenskega društva za integrativno in transakcijsko analizo (SINTA).

Danes kot psihoterapevtka dela v zasebni praksi z odraslimi posamezniki, ki se soočajo s posledicami travmatskih dogodkov, tesnobo, strahovi, izgorelostjo, depresijo, izgubo in drugimi težavami, ki vplivajo na njihovo življenje.

Preko psihoterapevtskega dela je pred leti začela zaznavati omejitve klasične pogovorne psihoterapije. V iskanju pristopa, ki usmerja pozornost na globljo predelavo bolečih travmatskih spominov, se je leta 2012 udeležila izobraževanja iz brainspotting-a. Od tedaj se na tem področju redno izobražuje in sicer je zaključila 1., 2., stopnjo Brainspottinga in  Brainspotting transgeneracijske travme pri organizaciji Aleces iz Španije ter 3. stopnjo in Master Class Brainspottinga pri ustanovitelju metode dr. Davidu Grandu. Brainspotting vključuje v integrativni model psihoterapije s poudarkom na uglašenosti in prisotnosti v terapevtskem procesu.

Kaj je brainspotting?

Vsak dogodek v našem življenju, tako prijeten kot manj prijeten, je shranjen v našem telesu in možganih. Kljub temu, da čustva ob travmatskih dogodkih potisnemo v podzavest in se jih zavestno ne spominjamo, ostanejo »zamrznjena« v določenih delih možganov ter močno vplivajo na naše doživljanje sebe in sveta okoli nas.

Pri svojem delu spoštuje Kodeks etike in profesionalne drže, ki ji predstavlja pomembno vodilo pri psihoterapevtskem delu.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close