Preventivni menedžerski pregledi

Zdravje prepogosto jemljemo za samoumevno in se premalo zavedamo, kako dragoceno je!

Zdravje prepogosto jemljemo za samoumevno in se premalo zavedamo, kako dragoceno je. Posledice hitrega načina življenja se najpogosteje kažejo kot poslabšanje zdravja. K temu svoje dodajo tudi nezdrave razvade in slabe prehranske navade. Prav tako nas današnji tempo življenja izčrpava in s tem pozabljamo, da smo le ljudje, ki bi si za pravilno delovanje našega organizma morali vzeti več časa in počitka.

Skrb zase ni sebičnost, je odgovornost do samega sebe!

V Medical centru Rogaška že 20 let opravljajo Preventivne menedžerske preglede, ki jih izvaja skupina uveljavljenih zdravnikov specialistov in so zasnovani v skladu s strokovno doktrino ter sledijo evropskim in svetovnim smernicam.

Namen pregledov je s sistematskimi preiskavami potrditi zdravje ali pravočasno odkriti morebitna bolezenska stanja. Poudarek je predvsem na notranjih boleznih, ki jih sami ne zaznamo pravočasno.

Pregledi so namenjeni in prilagojeni posamezniku, še posebno menedžerjem, po 35. – 40. letu starosti, saj je znano, da se pojavnost bolezni po tej starosti povečuje. Pomembno je predvsem zavedanje, da je zdravljenje bolezni v začetni fazi uspešnejše, hitrejše in predvsem manj agresivno.

“Namenjeni so vsem, ki skrbijo za svoje zdravje, predvsem tistim po 40. letu, ki so izpostavljeni dejavnikom tveganja, pri mlajših pa v primeru družinske obremenitve. Ob prvem obisku priporočamo razširjeni ali gastro-kardio pregled. Ob naslednjih obiskih pa zdravnik specialist predlaga vrsto pregleda glede na težave, prejšnje izvide oziroma želje posameznika.”
pravi Nataša Jernejšek Kopinič, dr. med., specialistka interne medicine

Kaj ponuja preventivni menedžerski pregled?

Pregledi so združeni v štiri sklope:
  • razširjeni preventivni pregled,
  • gastro & kardio preventivni pregled,
  • gastro pregled in
  • kardio pregled.

Veste, katere so “menedžerske bolezni”?

To ni samo ena bolezen, temveč se lahko pojavi niz bolezni, ki se z leti kopičijo: kap, srčni infarkt, možganska kap, rak, hernia, izguba ravnotežja, čiri, gastritis, depresija, izgorelost in druge.
Vse te bolezni lahko pridejo na dan, ker so prezaposleni ljudje zanemarili signale lastnega telesa.

Prednosti MC Rogaška so:

  • individualen in celosten pristop – gost razširjeni pregled opravi v dveh dneh, gastro ali kardio pregled pa v enem dnevu ter celoten program opravi na enem mestu; menedžer/ka ima ves čas obravnave spremstvo medicinske sestre, ki ga/jo vodi po preiskavah in mu/ji sproti daje informacije; poleg tega dobi vsak gost natančne, individualno prilagojene napotke za spremembo načina življenja; po potrebi tudi ustrezna zdravila oz. dodatne preiskave ali pa ureditev zdravljenja v bolnišnici;
  • dolgoletne izkušnje – preventivne preglede opravljajo že več kot 20 let;
  • najsodobnejša oprema,
  • zadovoljni gostje, ki se vračajo.
Celovita in strokovna zdravstvena obravnava je tista, na kateri je največji poudarek.

V Medical centru Rogaška je zaposlenih 40 zdravnikov specialistov na različnih področjih: gastroenterologija, kardiologija, dermatologija, ultrazvočna, rentgenska dejavnost, ginekologija, urologija, pulmologija, alergologija, otorinolaringologija, ortopedija, fiziatrija. Celovita in strokovna zdravstvena obravnava je tista, na kateri je največji poudarek. Ekipa strokovnjakov se stalno izobražuje, sledi novostim in razvija nove programe. Zdravniki imajo osebni pristop, vrhunsko znanje in najsodobnejšo opremo. V vrhunsko opremljenem laboratoriju izvajajo preiskave krvi, urina in blata, znotraj katerih opravljajo več kot 130 različnih analiz.

Najnovejša pridobitev Medical centra Rogaška na področju dermatologije je sistem za preventivno pregledovanje kože FotoFinder bodystudio, edini takšen v Sloveniji. Gre za vodilno medicinsko tehnologijo za zgodnje odkrivanje kožnega raka, ki združuje fotografiranje celega telesa, digitalno dermatoskopijo, individualno analizo znamenj ter hrambo podatkov za sledenje razvoja kožnih vzbrsti.

V Medical centru Rogaška lahko načrtovano endoskopsko preiskavo (gastroskopija, kolonoskopija) opravite tudi v sedaciji. Lahko se odločite za dve možnosti. Preiskava v analgosedaciji pomeni, da boste ob posegu prejeli zdravila, ki vas bodo umirila in vam zmanjšala bolečino ter vam olajšala preiskavo. Za tiste, ki bi želeli postopek “kar prespati”, pa je na voljo endoskopija v globoki sedaciji s propofolom. Pri tem sodeluje dodaten zdravnik, specialist anesteziolog. Obe storitvi sta samoplačniški.

MC Rogaška odlikujejo tradicija, strokovnost, celovitost ter individualen pristop. Visoko kakovost njihovih storitev in varnost njihovih postopkov po mednarodnih standardih odličnosti v kakovosti zdravstvene obravnave pa potrjuje tudi pridobljeni certifikat Accreditaion Canada Gold.

Za vse informacije in rezervacijo termina vam je na voljo svetovalka za preventivne menedžerske preglede.
T: +386 (0)3 811 7012 ali +386 (0)51 399 003
E-mail: [email protected]

Več informacij: MC Rogaska – Preventivni menedžerski pregledi.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close