Zmanjšana varnost plinskih kuhalnih aparatov

Varnostna kampanja v povezavi z zmanjšano varnostjo nekaterih modelov plinskih kuhalnih aparatov.

Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje organizira prostovoljno varnostno kampanjo v povezavi z zmanjšano varnostjo nekaterih modelov plinskih kuhalnikov Bosch.

POMEMBNO VARNOSTNO OBVESTILO

MOŽNA NEVARNOST EKSPLOZIJE pri plinskih kuhalnih aparatih, zaradi morebitne poškodbe plinskih priključnih pritrdilnih elementov.

Lastnike aparatov z omenjeno napako pozivamo k nadaljevanju branja varnostnega obvestila.

Iz podjetja BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje sporočajo, da bodo začeli z izvajanjem prostovoljne varnostne kampanje, v sklopu katere bodo nudili brezplačno zamenjavo plinskih priključkov nekaterih modelov plinskih kuhalnih aparatov. Iz okvarjenih plinskih priključkov lahko namreč nenadzorovano uhaja plin, v redkih primerih pa lahko pride celo do eksplozije.

Potencialno okvarjeni plinski priključki so nameščeni v vgradnih kuhalnih ploščah širine 60 cm z gumbi na desni strani Bosch, proizvedenih med leti 2009 in 2011, ter prostostoječih plinskih štedilnikih Bosch, proizvedenih v obdobju med leti 2006 in 2011.

Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje zato poziva vse lastnike omenjenih kuhalnih plošč in plinskih štedilnikov, naj preverijo, ali so okvarjeni tudi njihovi plinski kuhalni aparati. Hkrati pa vse lastnike kuhalnikov Bosch, ki so svoje aparate že preverili, znova pozivajo, naj zaradi varnosti še enkrat preverijo svoje kuhalnike. Vse potencialno okvarjene plinske priključke, nameščene v omenjenih modelih plinskih kuhalnih plošč in plinskih štedilnikov, bodo pooblaščeni serviserji brezplačno zamenjali na vašem domu.

Plinske aparate lahko lastniki preverijo tako, da s tipske ploščice odčitajo številko modela (E-Nr.) in številko serije (FD) ter ju vnesejo na spletni strani www.gascookingsafety.com in ugotovijo, ali je zamenjava plinskega priključka kuhalnika potrebna, za pomoč pa lahko pokličejo tudi telefonsko številko za servis 01/583 07 00.

Položaj tipske ploščice

Primer tipske ploščice

 

V podjetju prav tako priporočajo, naj lastniki plinskih kuhalnikov s potencialno okvarjenimi plinskimi priključki v izogib uhajanju plina ali morebitni eksploziji zaprejo dovod plina do aparata in ga ne uporabljajo vse do zamenjave okvarjenega priključka.

Uporabniki, ki imajo težave z odčitavanjem številke modela in serije s tipske ploščice oz. s preverjanjem, ali se to obvestilo nanaša tudi na njihove aparate, ali ki potrebujejo nadaljnje informacije, se lahko na podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje obrnejo tudi prek številke za servis 01/583 07 00.

V podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje se strankam iskreno opravičujejo za nevšečnosti in se zahvaljujejo za razumevanje.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,496
30.03.2024 ob 10:27
297,959
05.10.2024 ob 22:25
113,047
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close