Ali pomislite na zavarovanje ob nakupu nepremičnine?

anonimni uporabnik, 17. januar 2017
Ostalo

Nakup stanovanja ali hiše ni preprosta odločitev, nato pa sledi še vprašanje, kako nepremičnino plačati in zavarovati.

Nakup stanovanja ali hiše ni enostavna ali hitra odločitev. Ko se končno odločite, je za vami dolgo obdobje iskanja, številni ogledi in skrben premislek, ali ste res našli svoj novi dom. Preden se lahko zasluženo vselite, pa sledi še za mnoge precej bolj stresen del, kako nepremičnino plačati.

Večina mora za tak znesek najeti kredit. Zavedate se, da predstavlja precejšnje finančno breme. Da ga boste zmogli, ne glede na to, kaj življenje prinese, je smiselno, da premislite tudi o sklenitvi življenjskega zavarovanja kreditojemalcev.

Kaj je življenjsko zavarovanje kreditojemalcev?

Življenjsko zavarovanje kreditojemalcev je zavarovanje za primer smrti kreditojemalca s padajočo zavarovalno vsoto. S sklenitvijo zavarovanja si zagotovite, da bo kredit, če umrete, poplačan iz zavarovanja in ne bo obremenil vaših dedičev ali porokov.

Ob sklenitvi zavarovanja se višina zavarovalne vsote določi tako, da ni nižja od zneska najetega kredita. Zastavi se v korist kreditodajalca do višine neodplačanega dolga. Z leti se ta zavarovalna vsota znižuje, tako kot se z odplačevanjem kredita znižuje tudi znesek še neodplačanega kredita.

Zavarovanje se sklene z zavarovalno dobo, ki je enaka dobi odplačevanja kredita.

Boste morali opraviti zdravniški pregled? Kje in kako zavarovanje sklenete? Kaj pa, če želite polico spreminjati ali kredit prenesti na drugo banko? Preberite vse pomembne informacije o življenjskem zavarovanju kreditojemalcev.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
17.07.2024 ob 06:41
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close