6 dobrih navad za krepitev imunskega sistema otrok

anonimni uporabnik, 08. oktober 2021
Infektologija

Preventiva je v tem ključnega pomena, zato je pomembno, da otroke naučite, kaj lahko sami storijo, da bi se zaščitili…

Prehodno vremensko obdobje vpliva na imunski sistem otrok in tudi odraslih, pretirana uporaba zdravil pa vemo, da ni dobra. Preventiva je v tem ključnega pomena, zato je pomembno, da otroke naučite, kaj lahko sami storijo, da bi se zaščitili pred prehladi in gripo.

1. Higiena

Naučite otroke, kako pomembna je higiena. Umivanje rok je nadvse pomembno, saj so kužne klice vsepovsod, še zlasti v vrtcih in šolah, kjer otroci preživijo dobršen del dneva.

2. Posodice in kozarci se ne delijo

Sicer si prizadevamo, da otroke naučimo, da niso sebični in da delijo stvari z drugimi, pa vendar obstajajo stvari, kot so stekleničke, jedilni pribor, očala, ki jih ne delijo.

3. Obleka

Jesen je čas, ko so jutranje temperature že na meji z zimskimi, kasneje, tokom dne pa se dvignejo tudi do 25 stopinj. Zato je pomembno, da otroke oblačimo v plasteh

4. Prehrana

Poskrbite, da otroci dnevno zaužijejo dovolj vitaminov in živil, ki krepijo imunski sistem, ter tako na naraven način okrepili telo. Uravnoteženi obroki so zelo pomembni.

5. Kakovosten spanec

S spanjem ima veliko otrok težave, saj želijo biti čim dlje v družbi staršev. Otroci nujno potrebujejo veliko spanja, zato vztrajajte pri tem, da vsak večer odidejo ob približno enaki uri v posteljo in seveda ne prepozno. Naslednji dan morajo imeti dovolj moči za šolske dejavnosti in morebitne obšolske dejavnosti.

6. Bolnih otrok ne pošiljajte v šolo ali vrtec

Tega nikar ne počnite. Dovolite, da si otrok opomore doma, kar bo časovno bistveno hitreje, poleg tega pa ne bo okužil drugih otrok in ostalih prisotnih.

Več novic

New Report

Close