Naravno, brez hormonov skozi klimakterij

anonimni uporabnik, 03. oktober 2016
Ostalo

V času klimakterija ni razlogov, da bi se odpovedali vitalnosti, dobremu počutju in hormonskemu ravnovesju organizma.

Hormonsko ravnovesje se prilagaja, telo se spreminja – menopavza s seboj prinese čas sprememb, vendar še zdaleč ni razloga, da bi se odpovedali vitalnosti in dobremu počutju. Da bi lahko najbolje pomagali telesu v novi fazi življenja, vam ni potrebno posegati po hormonih in neželene učinke vzeti v zakup. Izoflavoni so namreč popolnoma rastlinska, nežna in učinkovita alternativa.

Menopavza je naraven proces, ki se sproži s hormonskimi spremembami in se običajno začne okoli 40. leta. Simptomi, kot so vročinski vali, nihanje razpoloženja, povečanje telesne mase ali težave s spanjem se lahko pri tem pojavijo, vendar ni nujno. Tudi stopnja težav se od ženske do ženske popolnoma razlikuje. Največja želja mnogih žensk v tem stanju je: obnoviti notranje ravnovesje – nežno, učinkovito in predvsem brez hormonov.

Izoflavoni: brez hormonov, varni in učinkoviti

Kot pogosto se tudi pri tem najde rešitev iz narave. Namreč želja po naravno dobrem počutju v menopavzi se lahko izpolni z izoflavoni. Te dragocene sekundarne rastlinske snovi so pridobljene iz soje in rdeče detelje. So popolnoma brez hormonov, aktivirajo posebne, telesu lastne zaščitne mehanizme in podpirajo naravno ravnovesje v ženskem telesu s čisto rastlinsko močjo. Druge prednosti: izoflavoni so preizkušeni in varni – več kot 15.000 študij potrjuje njihovo dobro prenašanje in učinkovitost. Zato lahko izoflavone brez pomisleka jemljemo varno in trajno skozi daljše časovno obdobje.

Da bi dosegli optimalen uspeh pri uravnavanju hormonskega delovanja, se priporoča kombinacija pripravka, v katerem so izoflavoni združeni z vitaminom B6. Vitamin B6 spodbuja lastno nastajanje serotonina v telesu, prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema, zmanjšuje utrujenost ter uravnava hormonsko dejavnost in metabolično energijo.

Rastlinska alternativa k hormonski nadomestni terapiji

Pri nastopu menopavzalnih težav se pogosto predpiše hormonsko nadomestno zdravljenje. Slednje je lahko namensko in časovno omejeno, sicer popolnoma smiselno, vendar pa lahko prinese neželene stranske učinke. Lahko se pojavijo glavobol, slabost, krči v nogah ali depresija. Če se hormoni uporabljajo predolgo ali odmerjanje ni primerno, se lahko znatno poveča tudi tveganje za nastanek nekaterih bolezni. Tveganju in neželenim učinkom se lahko preprosto izognemo, če zaupamo moči narave. Še posebno za ženske, ki trpijo za blagimi težavami, je preparat z izoflavoni idealna in blaga rešitev za notranje ravnovesje.

Dr. Böhm® Isoflavon forte 90 mg obložene tablete – rastlinska moč za ženske nad 40

ps_slo_iso90mg_30stk_art01_3c_webDoživite menopavzo s polno vitalnostjo in veseljem do življenja! Dr. Böhm® Isoflavon forte obložene tablete podpirajo vaše dobro počutje popolnoma naravno, rastlinsko in zagotovljeno brez hormonov. Z naravnimi izoflavoni iz rdeče detelje in soje ter z dodatkom vitamina B6 in svetlinovega olja – dokazano že desetletja.
 
 
Dr. Böhm® preizkušena kakovost iz lekarne – številka 1 iz Avstrije.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 19:14
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close