Trije nasveti za lažje delo (domačih) nalog

anonimni uporabnik, 08. september 2016
OstaloPediatrija

Vzgoja otrok je že brez ostalih dnevnih obveznosti lahko stresna, začetek šole pa stres lahko še poveča. Poskrbeti…

Največ, kar lahko naučimo svoje otroke je, da je za reševanje nalog (in s tem tudi srečo in zadovoljstvo) odgovoren sam. Mi smo se to že naučili, priučili tekom življenja, pomembno je, da delavnost in odgovornost za dejanja prenesemo na svoje otroke že v zgodnjih letih.

Vzgoja otrok je že brez ostalih dnevnih obveznosti lahko stresna, začetek šole pa stres lahko še poveča. Poskrbeti moramo za nakup novih knjig in zvezkov, telovadne opreme, nove torbe … V minulih letih smo morali razmišljati tudi o izbiri primernega nezgodnega zavarovanja za svojega šolarja in med seboj primerjati letake zavarovalnic, ki so jih otroci prinesli iz šole. Če ste tudi vi med starši, ki so imeli slabo vest, ker so pozabili skleniti zavarovanje na začetku šolskega leta, si lahko oddahnete. Pri Adriaticu Slovenici lahko sklenete večletno nezgodno zavarovanje otrok in mladine, ki ga lahko sklenete že ob otrokovem dopolnjenem 1. letu, veljalo pa bo vse do dopolnjenega 27. leta. Tudi če ste zamudili začetek šolskega leta, vam ni treba skrbeti, saj lahko zavarovanje sklenete kadarkoli. Kako torej med vsem aktivnim in hitrim načinom življenja ohraniti mirnost, zbranost, učinkovitost? Kako lahko svojim otrokom pomagamo, da ohranijo zbranost, da redno izpolnjujejo svoje delovne navade? Začetek novega šolskega leta je kot nalašč, da upoštevamo tri ASe:

Prvi AS = organiziranost: pomagajmo otroku, da sam predvidi, kateri koraki so potrebni, da naredi domačo nalogo. Primer: če ima za nalogo pripraviti plakat, naj sam pripravi seznam, kaj potrebuje za izdelavo. Otroku pomagajmo, da predvidi korake do cilja ter da razume, da pred vsako opravljeno nalogo stoji dober načrt.

Drugi AS = fokus: otroku pomagajmo razumeti, zakaj ima urnik in zakaj je zanj pomemben. Pogovorimo se z njim in ga dnevno opominjajmo, da je zanj boljše najprej usmeriti vso svojo pozornost v domače naloge, da bo potem prosto in brezskrbno užival v igri. Spodbujajte in motivirajte njegovo usmerjenost v izpolnjevanje nalog.

Tretji AS = red: pomembno je, da se otrok po dokončani nalogi nauči pospraviti delovno površino in potrebščine spraviti v torbo za naslednji dan. Na ta način bodo tudi jutra manj stresna!

In ko domače naloge in učenje umaknemo na stran … Varnost otrok skrbi vsakega od nas, praske in buške so nekaj povsem običajnega in vseh tudi ne moremo preprečiti. Pomembno pa je, da lahko marsikatero resno poškodbo preprečimo s preventivnimi varnostnimi ukrepi. Poleg tega pa otroku zagotovimo tudi dobro nezgodno zavarovanje, ki lahko omili posledice, če do nezgode pride. Vi že imate urejeno nezgodno zavarovanje za svojega otroka? Pri Adriaticu Slovenici vas ob enostavni online sklenitvi čaka do 20 % popust.

Pozor: z vsako sklenitvijo Adriatic Slovenica podari 1 EUR projektu Podari malico.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:44
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close