Nočno tiščanje na vodo? Sedaj nič več!

anonimni uporabnik, 12. september 2016
Ostalo

Tudi moški se borijo s spremembami hormonske presnove … po 40. letu življenja se prostata poveča, kar pa ni razlog …

Ste aktivni, vitalni in polni energije – moški po 40. letu stojijo z obema nogama v življenju! Toda tudi moški se borijo s spremembami hormonske presnove: med drugim močnejše tiščanje na vodo, zlasti ponoči, pa tudi težave pri uriniranju so v tem času za številne moške občutljiva tema.

S spremenjeno hormonsko presnovo se pri mnogih moških po 40. letu življenja prostata poveča. Načeloma to ni razlog za skrb temveč povsem naraven proces. Vendar pa ima lahko povečanje prostate neprijetne spremljevalne učinke: pogostejše tiščanje na vodo, težave pri uriniranju ali slab curek urina. A ni treba, da pride tako daleč: s ciljno prehrano, športom in rastlinsko podporo lahko trajno krepimo mehur in prostato.

Nasveti za zdrav mehur in prostato

Najkasneje po 40. letu življenja priporočamo preventivni pregled. Kajti vsako bolezen je lažje zdraviti, če jo prepoznamo zgodaj. To velja seveda tudi za mehur in prostato – redni zdravstveni pregled pri urologu pomaga pri pravočasnem preprečevanju resnega obolenja!

Kaj lahko moški še naredi zase:

  • bučaGibanje: šport spodbuja prekrvavitev in pozitivno vpliva na presnovo. Zmanjša se prekomerna teža, prostata se počasneje povečuje.
  • Prehrana: uživajte živila, ki dokazano pozitivno vplivajo na zdravje. Mednje sodijo zlasti: rastlinska olja, z vlakninami bogati polnozrnati in žitni izdelki, pusto meso (zlasti perutnina), veliko rib, sadja in zelenjave. Ne bosta vam hvaležna le mehur in prostata, temveč celo telo!
  • Dodatne naravne možnosti podpore: kot posebno pozitivno se je pokazalo uživanje bučnih semen. Že dlje časa je znano, da imajo krepilni učinek na mehur in prostato. Najpomembnejše učinkovine pa niso v olju semen, kot so nekoč domnevali, temveč v v suhem ekstraktu iz bučnih semen, ki se nahaja v delu semen brez maščob.

 

PRIPOROČENO PREHRANSKO DOPOLNILO

Apomedica Packshot_Kürbis_1x_slo_2016_4cDr. Böhm® Buča le 1 tableta dnevno vsebuje 20-krat koncentriran suhi ekstrakt iz visokokakovostnih štajerskih bučnih semen, ki se izdeluje v patentiranem postopku. Že ena tableta daje dragocene sestavine 10 g bučnih semen. Z rednim uživanjem prispevate k zdravju mehurja in prostate.

Dr. Böhm® preizkušena kakovost iz lekarne – številka 1 iz Avstrije.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 19:14
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close