Je vaše telo polno strupov?

anonimni uporabnik, 23. junij 2016
Ostalo

Toksini ali strupi imajo škodljiv učinek na telo, saj motijo delovanje organizma in povečajo tveganje za bolezen.

Toksini ali strupi so spojine, ki imajo škodljiv učinek na telo. Prihajajo lahko iz hrane, zraka, vode, plesni, oblačil idr. V našem organizmu se stalno kopičijo, nekatere navade pa lahko povzročijo njihovo pospešeno kopičenje, kot so čezmerno uživanje alkohola, kajenje in uživanje nezdrave hrane. Toksini motijo delovanje organizma in povečajo tveganje za bolezen. Zelo pogosto povzročijo občutek utrujenosti, nedejavnosti in zaspanosti.

Ponujamo vam najpogostejše simptome, ki kažejo na to, da je vaše telo polno strupov:

Prebavne motnje

Prebavni sistem zelo težko deluje dobro, če je telo polno strupov. Treba je omeniti, da toksini zmanjšujejo učinkovitost in delovanje prebavnega sistema, kar poveča tveganje za resne bolezni. Visoke vsebnosti toksinov v organizmu lahko povzročijo počasno delovanje prebave, zaprtje, napenjanje, drisko ali oteženo absorpcijo hranljivih snovi.

bolecina v trebuhuu1

Težave s kožo

Akne, izpuščaji in vnetje kože so lahko kazalniki visoke vsebnosti toksinov v organizmu. Predvsem akne so tiste, ki pogosto kažejo, da se v telesu nekaj dogaja. Toksini lahko povzročijo tudi »zabuhlost« oči, psoriazo ali ekcem.

Slab zadah

Prvi korak pri preprečevanju slabega zadaha je vzdrževanje ustne higiene. Prav tako pa je pomembno, da posameznik skrbi, da se v telesu ne kopičijo strupi. Študije so pokazale, da so prebavne motnje vodilni vzrok slabega zadaha.

Nepojasnjeno pridobivanje na telesni teži

Visoke vsebnosti toksinov v organizmu so zelo pogost vzrok nepojasnjenega pridobivanja na telesni teži. Če redno vadite in se zdravo prehranjujete, in imate še vedno težave z odvečno težo, je to verjetno posledica hormonskega neravnovesja.

Slabo razpoloženje

Če dovolj spite in ste še vedno utrujeni, je velika verjetnost, da se je v organizmu nabrala visoka vsebnost toksinov. Ste šli kdaj na delo po nepričakovanem večernem ponočevanju? Koliko energije in moči ste imeli naslednji dan? Verjetno zelo malo. To se zgodi zato, ker je organizem izčrpan in se poskuša znebiti toksinov, ki so se nabrali med preteklo nočjo.

zenska zamišljena1

Kako odpraviti toksine iz telesa?

Vzdrževanje zdravega prebavnega sistema

Od zdravega prebavnega sistema je odvisno zdravje celotnega organizma. Prebavne težave precej otežijo izločanje toksinov iz organizma. Da bi spodbudili izločanje toksinov, ohranili zdravje in delovanje prebavnega sistema, vsekakor sprejmite in se držite zdravih prehranjevalnih navad. Povečajte vnos celih zrn, svežega sadja in zelenjave, probiotikov, piščančjega mesa in mastnih rib ter zmanjšajte vnos prigrizkov, hitre hrane in predelanih proizvodov.

Spodbujanje delovanja jeter

V primerjavi z drugimi organi so jetra nedvomno najpomembnejša za odpravo strupov iz organizma. Iz prehrane odstranite vse, kar škoduje jetrom, alkohol, predelano in mastno hrano. Povečajte vnos živil, ki bodo spodbudila jetra in izboljšala njihovo zdravje, kot so jabolka, avokado, pesa, korenje, grenivke, zeleni čaj, zelena listnata zelenjava, zelje, olivno olje in oreščki.

Redna vadba

Ne glede na vrsto vadbe bo imela velik vpliv na vaše zdravje. Poiščite dejavnost, v kateri uživate in jo izvajajte čim pogosteje, kot je mogoče. Telesna dejavnost je zelo pomembna za spodbujanje dela limfnega sistema, ki je bistvenega pomena za odpravo strupov iz organizma.

Telovadba-zenske-3

Foto: Pinterest

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,496
30.03.2024 ob 10:27
297,959
05.10.2024 ob 15:50
113,047
05.10.2024 ob 17:10
Preberi več

Več novic

New Report

Close