Prednosti plavanja za otroke

Plavanje ponuja za otroke mnoge koristi, poleg tega je odlična kardiovaskularna vadba ter preprečuje številne bolezni.

Plavanje ponuja za otroke številne koristi.

Učenje

Pravilno učenje plavanja ima velik pomen in korist za zdravje in varnost otrok. Za uspeh sta velikokrat pomembna tudi spodbuda, pohvala in potrpežljivost. Za učenje si je treba vzeti čas, predvsem naj ne bo “prisila”, temveč otrokova zabava in družaben dogodek. Plavanje je način, da se ohladite, hkrati pa spodbujate zdravo raven fizične in družabne dejavnosti. Za spodbujanje aktivnega načina življenja skozi vse leto, pa lahko v hladnejših mesecih z otroci obiščete notranje bazene. Plavanje omogoča bolj učinkovito vadbo kot nekatere druge dejavnosti, predvsem pa je koristno za otroke s težavami v mišičnem tonusu.

Varnost

Utopitev je drugi najpogostejši vzrok smrti pri ljudeh, starih med 5 in 24 let. Pomembno je, da z učenjem plavanja otrok postane dober plavalec in pridobi  dragocene izkušnje z vodo. Te izkušnje močno zmanjšajo tveganje za nevarnost, v primeru, da otrok pade v nezavarovani bazen, ali pa ga močan tok na plaži potegne v globoko vodo, saj se bo znal otrok v taki situaciji pravilno odzvati.

plavanje

Fizično zdravje

Plavanje je odlična kardiovaskularna vadba, ki spodbuja zdravje srca in pljuč, izboljšuje moč in prožnost, povečuje vzdržljivost in celo izboljšuje ravnotežje in držo. Poleg tega je plavanje eden izmed načinov za preprečevanje debelosti pri otrocih, ki je lahko vzrok za mladoletniško sladkorno bolezen, ugotavlja Center za nadzor in preprečevanje bolezni. Plavanje tudi manj obremenjuje sklepe in vezivno tkivo kot druge oblike vadbe.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
17.07.2024 ob 04:35
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close